Espai Perot Rocaguinarda

Rutes per Catalunya, EL BANDOLER PEROT ROCAGUINARDA 

Visita guiada per conèixer el bandoler Perot Rocaguinarda

VISITA GUIADA PER CONÈIXER EL BANDOLER PEROT ROCAGUINARDA 

Ni Serrallonga, ni Trucafort, ni Toca-Sons. Perot Rocaguinarda (Oristà, 1582) va ser el bandoler català més conegut del s. XVII. 

Us convidem a visitar l’Espai Perot Rocaguinarda, a Olost,  per conèixer la vida i llegendes d’aquest bandoler del Lluçanès que va protagonitzar, sens dubte, una història de pel·lícula.

Els boscos del Lluçanès i de Catalunya van ser escenari, en el tombant dels s. XVI i XVII, de batusses entre quadrilles de bandolers dels bàndols dels Nyerros i dels Cadells.

En destaquen figures com la de Trucafort o Serrallonga i també la de Perot Rocaguinarda.

Perot Rocaguinarda va ser un bandoler singular, intrèpid i honrat, que va viure una vida de llegenda, va saber esquivar una mort segura i va inspirar autors tan reconeguts com Cervantes, Lope de Vega, el Rector de Vallfogona, Verdaguer o Maragall. 

A DINS, UNA HISTÒRIA SORPRENENT

Amb la visita guiada, plafons informatius i dos audiovisuals podreu conèixer el bandolerisme català a través d’un bandoler famós en la història, la literatura i la cultura popular (gràcies als gegants d’Olost Perot Rocaguinada i Mercè de Pecanins).

A FORA, UN PAISATGE PLE D’ENCANT

L’Espai és el punt de partida de quatre itineraris que transcorren per l’entorn d’Olost i que permeten al visitant gaudir del paisatge i descobrir destacats elements arquitectònics.

Altres activitats a destacar

LA FIRA D’EN ROCAGUINARDA

Cada any, a principis de novembre, Olost retorna a l’època del bandolerisme, s. XVII, i transforma els seus carrers i la seva gent en protagonistes de la història. Més de 100 actors i actrius es converteixen en bandolers, soldats, bugaderes, vidents o barjaules per oferir als espectadors escenes, amb un toc d’humor, que no els deixen indiferents. L’XI edició de la Fira d’en Rocaguinarda se celebrarà el diumenge 10 de novembre del 2019. 

LA GIMCANA D’EN PEROT

Els participants hauran de superar diferents proves per ajudar al bandoler a recuperar les lletres que els cadells han escampat pel poble i a preparar la maleta per marxar cap a Nàpols. Durant el recorregut descobriran trets de la història i la cultura del poble i com s’elaboren alguns productes del territori. La Gimcana s’adreça a públic escolar o familiar i es pot fer entre setmana o dissabtes al matí.

Informació dels preus

VISITA A L’ESPAI PEROT ROCAGUINARDA (ER):

  • Grups inferiors a 15 persones: 3€
  • Grups superiors a 15 persones: 2€
  • Infants de 5 a 12 anys: 1,5€

VISITA A ER + ESMORZAR 

  • 5€/adult i 3€/infants (mínim 10 persones)
  • Coca d’Olost, xocolata, cafès, sucs, aigua i fuet

VISITA A LA GRANJA/FORMATGERIA BETARA

  • Visita: 5€ o Visita + degustació:  10€
  • La visita és gratuïta pels infants menors de 12 anys

DINAR A UN RESTAURANT PROPER

  • Menú de cap de setmana amb beguda, postres i cafè: 20€. *Preu exclusiu pels grups que reservin la visita a ER (Preu inferior entre setmana).

Des de l’Espai Perot Rocaguinarda us ajudem a preparar la visita perquè la vostra estada a Olost i al Lluçanès sigui inoblidable. 

Idioma: Català

Visita la pàgina de l’Espai Perot Rocaguinarda: www.espairocaguinarda.cat

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ