Esbargeix-te a Solsona

Racons per Catalunya, Solsona

Esbargeix-te a Solsona

Anar al Solsonès és garantir una sortida excel·lent, ja sigui pel paisatge com per l’aire pur de muntanya que s’hi respira.

Descobreix Solsona

Fer una excursió a Solsona és fer-ho en gran. Tan és així, que els seus vilatans i vilatanes els hi encanta rebre a nouvinguts a la seva terra.

Durant l’any organitzen diferents festes que s’han convertit en llegenda per a tots els catalans i catalanes, així com també s’encarreguen de fer visites guiades en els seus paratges més significatius. Entre totes les festes, segurament s’ha sentit a parlar de Solsona pel carnaval, que ha estat declarat Festa d’Interès Turístic Nacional.

Una vegada siguis allí aprofita per passar-hi un cap de setmana i reserva unes visites guiades per tots els indrets del municipi, es pot consultar la informació a la seva pàgina web. Us detallem algunes opcions que teniu al vostre abast i que poden ser del vostre interès.

Solsona Monumental

Fer una ruta per Solsona Monumental és l’oportunitat de recorre pels punts més rellevants de la part històrica i medieval de la població, on es passa pels carrers i places majors, per les fonts i cases senyorials, la catedral i els claustres. Així doncs, millor que ho vegis i no que t’ho expliquin.

Un altre espai emblemàtic és el Pou de Gel, que presenta una estructura de planta circular coberta amb una cúpula, que servia per emmagatzemar el gel obtingut del riu Negre o del forat de la Bòfia. Visitar-lo és fascinant per totes les característiques històriques, que representen les funcions que va tenir el pou en un passat.

Un símbol històric i arquitectònic és el campanar de la catedral. Ja en coneixes la seva història? Gràcies a la col·laboració entre Solsona Experience i el capítol catedralici ja pots conèixer els detalls sobre la construcció de la torre i gaudir d’una panoràmica d’alçada.

Un altre espai és El Quarto de Gegant, t’animem a descobrir l’espai on es guarden, juntament amb la resta d’improperis i recorda el seu significat.

Durant els mesos calorosos, els dissabtes presenten el Tasta Solsona, una proposta que amalgama la descoberta del patrimoni del nucli històric solsoní amb els sabors que s’amaguen en els comerços més antics, especialment els d’artesania i producció agroalimentària local. La visita acaba amb un tast de productes del territori.

Volen que t’ho passis bé, tan si ets del poble com si ets de fora vila.

Aquest any Solsona ha obtingut la marca Ciutat amb caràcter, pel seu potencial historicocultural, li ha atorgat la Generalitat de Catalunya per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme, i és que Solsona és el segon municipi de Lleida i el tercer de Catalunya Central amb aquest distintiu que promou el turisme cultural.

Aquesta marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya.

En definitiva, Solsona és una població nascuda en l’entorn d’un castell i d’un monestir a la qual el rei Felip II va atorgar el títol de ciutat.

Avui en dia, si passegem per aquest municipi ens permetrà ficar-nos a la pell del que va ser aquesta ciutat i contemplar la calma i la riquesa del patrimoni històric cultural dels segles passats.

L’entorn de Solsona, anomenat el Vinyet, conserva el mosaic antic de boscos, camps, cases de pagès i parets de pedra. Pots gaudir de rutes saludables senyalitzades i bidireccionals que ens permetran descobrir racons i paratges singulars, adaptades per a tots els públics.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ