Descobreix el tranquil poble de Bràfim

Rutes Bràfim Rutes Catalunya

Descobreix Bràfim

El poble més tranquil

Bràfim és d’aquells municipis imprescindibles a la llista de pobles amb encant que s’han de visitar de Catalunya.

La localitat es troba situada al sud de la comarca de l’Alt Camp, al costat del riu Gaià i a tant sols 10 km de Valls i  24,2 km de Tarragona.

Formar part d’aquest territori li dona els indispensables per ser un indret amb tarannà agrícola i sobretot, vitivinícola. Són gairebé 700 habitants els que constitueixen el tranquil poble de Bràfim, els quals es beneficien diàriament de l’encant del seu entorn que compta amb una natura envejable amb la combinació perfecta entre terres de conreu i les zones boscoses de la part alta del Gaià.

On hi predominen les vinyes, les oliveres i arbres fruiters, com els cirerers. Així com també, empreses de construcció i restauració que li donen aquell punt idoni per cobrir les necessitats bàsiques del dia a dia.

Si voleu veure tots els tresors patrimonials amb els que compta Bràfim us convidem a que us deixeu perdre pels seus carrers empedrats, les places i pel seu entorn natural.

Art i Arquitectura

La que s’emporta el protagonisme és la ermita de la Mare de Déu del Loreto, que s’aixeca al turó del Puigrodó, d’estil neoromànic edificada a finals del segle XIX sobre una antiga ermita del segle XVII. Actualment, és el lloc escollit per celebrar-hi diferents esdeveniments durant l’any, com per exemple la Fira de la Cirera, l’Aplec de Primavera o la trobada gegantera que fan cada any.

L’acompanyen al podi l’església parroquial de Sant Jaume de Bràfim, el celler cooperatiu que empata amb l’edifici de l’Ajuntament.

Compten amb detalls marcats pel pas del temps que cada vegada tenen més valor. Per exemple, l’església està dedicada al patró del poble i és datada del segle XVII i barreja els estils gòtic tardà i barroc i es va construir damunt d’un altre temple del qual encara se’n conserven alguns murs. Se la defineix per tenir una forma exterior austera però amb un interior ben lluminós amb delicades proporcions de les voltes de llunetes.

Si ens situem a principis del segle XX, el majestuós i reconegut arquitecte Cèsar Martinell va deixar petjada del seu art al celler cooperatiu de Bràfim.

Es tracta d’un celler modernista amb un estil noucentista donant  l’entrada al poble. Tal i com us hem dit comparteixen posició el celler amb l’Ajuntament perquè aquest edifici va ser encarregat al mateix arquitecte Cèsar Martinell.

Dos edificacions treballades per Martinell que no deixen a ningú indiferent quan les visiten. Tot i així, el municipi segueix tenint racons entre els seus carrers que t’acompanyen a la visita històrica per Bràfim.

La vinya ha donat molta vida al municipi, però a l’hora de parlar de menjar la cirera de la varietat Burlat és la que defineix el paladar dels seus vilatans i vilatanes

Per més informació, visita www.brafim.altanet.org

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ

UBICACIÓ

PUBLICITAT

Anuncia't