El Montseny, un poble ple de vida

Rutes per Catalunya, El Montseny

El Montseny, un poble ple de vida

Un poble petit i de muntanya, d’uns 300 i escaig d’habitants, la plaça amb les millors vistes de la comarca, l’església amb un dels campanars més inclinats del món, una col·lecció de prop de 1.000 esquelles, una estela de finals del neolític, un boix monumental, a més d’un grapat d’arbres centenaris, un conjunt de fires ben singulars

No hi ha dubte! És el poble de Montseny.

Situat enmig del reconegut Massís del Montseny, que és alhora Parc Natural i Reserva de la Biosfera, és una de les destinacions preferides per aquells que visiten la muntanya per les seves meravelloses vistes.

Patrimoni

En aquest poblet de postal no només són destacables les cases de pedra i el centre. Els voltants, que donen a conèixer la flora i fauna del Montseny són igualment remarcables.

Sortint de la plaça i enfilant el primer carrer que es troba a l’esquerra es troben indicacions per visitar l’estela megalítica, un megàlit amb uns cercles concèntrics gravats que es va trobar en una cabana de pastor al Pla de la Calma.

Tot i que la datació del monument és incerta, alguns estudiosos el situen al final del neolític.

Per les rodalies del poble també hi ha altres itineraris fantàstics que permeten al turista i a l’excursionista estar en contacte amb la natura i contemplar la bellesa del Montseny.

Turisme durant tot l’any

A l’abril, ‘Montseny ve de gust’ una fira amb l’objectiu principal de donar a conèixer les possibilitats que el municipi ofereix, gastronomia, allotjaments, restaurants, passejades, exposicions, patrimoni natural i arquitectònic…

A més, Galiot Teatre arriba amb el seu espectacle de titelles ‘Bernat el pescador’, història que pretén sensibilitzar als infants sobre la importància del reciclatge i el respecte al medi ambient.

Al maig, com a nova proposta i molt potent, a Montseny se celebra el 1r Festival de Ioga.

Aquest esdeveniment s’ha creat amb molta il·lusió, amor i agraïment i amb ganes de projectar Montseny i el Festival com una sola cosa. Podeu trobar més informació a la seva web yogamontsenyfestival.org.

Al juny, les plantes aromàtiques i medicinals prenen protagonisme al Montseny, és per això que des de fa 15 anys es dedica una fira a aquestes herbes, que des de l’antiguitat han estat testimonis en el quotidià de la gent per la infinitat de propietats dels seus principis actius, i que actualment continuen estant presents en la majoria de medicaments de la indústria farmacèutica.

Aquest any, dins el marc del XV Mercat d’herbes remeieres i artesanes, les propostes són varies i molt enriquidores per a aquells que vulguin apropar-se al món de les remeieres. ‘Els remeis de les nostres àvies’ és una sortida de reconeixement de plantes medicinals i taller per elaborar essència de saüc, oli de cop i altres remeis.

I per aquells que vulgueu saber com es fa la ratafia, quines plantes s’utilitzen i moltes curiositats més, no us perdeu la sortida i taller dedicades a aquest licor tan tradicional.

A més de gaudir d’una passejada guiada per expertes en l’entorn proper, on podreu conèixer de ben a prop les plantes i el procediment per a l’elaboració de la ratafia.

Es farà una exposició de totes aquestes plantes remeieres i utilitzades en la recepta, a la sala de plens de l’ajuntament, que es podrà visitar durant el cap de setmana.

Al juliol, un esdeveniment molt jove, però amb molt potencial i afecte especial, la 3a Fira de les Esquelles.

Aquesta fira, de nova creació, va sorgir de la necessitat de donar vida a la col·lecció de prop de mil esquelles que va cedir el pastor montsenyenc Jaume Traveria i la seva dona, Montserrat Garriga al poble de Montseny.

Una col·lecció única, amb un gran valor històric i sentimental, que torna a vibrar en aquestes dates, per als veïns i veïnes i per tots aquells que us hi acosteu, com així ho van demanar la parella propietària de la col·lecció.

Un concert participatiu amb aquests instruments, no deixen indiferent, una pasturada pel poble, i visita obligada a l’exposició, són algunes de les propostes que inclouen aquest esdeveniment.

A la tardor, moment de molta afluència de visitants, excursionistes i boletaires, trobareu tres fires més, enguany la XXVI Fira d’Aliments Artesans Catalans, un esdeveniment molt consolidat, la XXVI Fira del Bolet, un èxit de participació en totes les edicions i les 5enes Jornades de la cuina del Senglar, una proposta gastronòmica molt singular, on la cuina tradicional de la carn de senglar pren força per sorprendre els paladars més fins.

Els restauradors locals ofereixen menús especials als seus establiments, a més d’una degustació de platets cuinats amb senglar a la plaça.

I per acabar l’any, al desembre, el 4rt Mercat de nadal, amb música en directe, tallers per la mainada i activitats locals que varien any rere any, però amb un únic objectiu, la col·laboració amb La Marató de TV3.

Ajuntament del Montseny

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ