Cunit, sempre a punt per rebre’t

Cunit, sempre a punt per rebre’t

Cunit convida als seus visitants a conèixer els boscos, ubicats en els darrers contraforts de la Serralada Litoral.

El municipi de Cunit es troba situat en la façana oriental de la Península Ibèrica, en la divisòria de la costa central catalana i la Costa Daurada. És el municipi més septentrional de la demarcació de Tarragona i pertany a la comarca del Baix Penedès, on se situa en el seu extrem SE i limita amb la comarca del Garraf i de l’Alt Penedès.

Cunit gaudeix de dos espais privilegiats de platja i de muntanya que conviden al  descans, a gaudir del sol i de les aigües tranquil·les i temperades. Tampoc hem d’oblidar el seu passat històric format per vàries edificacions i les seves manifestacions culturals que perduren en el temps amb el suport dels cunitencs i cunitenques.

El llarg del Passeig Marítim de Cunit té 2.7 km, per tant, és ideal per caminar, patinar, anar en bicicleta o gaudir d’una magnífica postal de la Mediterrània. A més, els 7 espigons fan que el litoral de Cunit sigui molt diferenciador, alhora que formen acollidores platges en forma de mitges llunes de sorra fina i aigües tranquil·les i poc profundes, les quals són ideals per a tots tipus de públic, especialment per l’infantil.

A part de la plana costanera, Cunit convida als seus visitants a conèixer els boscos, ubicats en els darrers contraforts de la Serralada Litoral. Molts indrets de la muntanya cunitenca esdevenen una gran balconada sobre el mar i ofereixen panoràmiques molt atractives.

La pràctica de senderisme és molt recomanable per descobrir paratges de gran bellesa com la Serra de Puig de Tiula. Tot aquest patrimoni natural es pot gaudir a través de les quatre rutes totalment senyalitzades (vermella, groga, blava i verda) amb inici a la Plaça del Casal i que cadascú pot descobrir al seu ritme, o bé participar amb les sortides organitzades pel “Tot Natura”.

A més a més, el patrimoni històric de Cunit és un espai amb història que comparteix espai amb descobertes del home paleolític a la Cova de Sant Antoni, seguit de la civilització dels ibers, com ara la granja d’en Fondo d’en Roig, i edificacions que ens mostren la evolució al llarg del anys de Cunit, com ara l’església romànica al nucli antic, cases de pagès, masies i places. A més, cal mencionar la importància de les manifestacions culturals, com la Festa Major de Sant Cristòfol el 10 de juliol, i la Festa Major Petita per Sant Sebastià el 20 de gener, el Carnaval i les fires temàtiques i esdeveniments gastronòmics com el mes del Xató, la Xarel·lada i Food Truck Festival així com activitats típicament estiuenques com la Fira d’Artesania al Passeig Marítim, el Trenet Turístic, els concerts de les Nits de Glòria o el Festival de l’Humor.

  • Des de l’1 de juliol i fins al 28 d’agost l’oficina romandrà oberta de dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 17h a 20h.
  • I a partir del 30 d’agost de dilluns a dissabte de 10h a 14h.
Per a més informació, visita www.turismecunit.cat.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ