Collsuspina, un indret entre rouredes

Racons per Catalunya, Collsuspina

Collsuspina, un indret entre rouredes

Al Moianès, una comarca activa en turisme, cultura, activitats familiars i entorns naturals.

El gran ventall d’opcions rurals t’esperen al Moianès. Sitauda a la Catalunya Central, la comarca presenta una geografia pròpia ben precisa, una climatologia diferenciada, una vegetació i uns ecosistemes particulars, una economia distintiva i diversidicada i un patrimoni cultural original i únic.

Es caracteritza per una història viva i intensa, amb població amb personalitat pròpia i que, amb el temps, s’ha convertit en un indret d’interès turístic i cultural molt interessant. I enmig de tot aquest ambient natural, hi trobem una de les seves petites poblacions, Collsuspina.

Descobreix

El nom de l’indret prové del mas de l’Espina, antics propietaris de bona part de la contrada. Format al peu del collet de la Pollosa, el poble es troba en una localització planera i suau. Collsuspina es forma partir del nucli antic i dos ravals, els barris de Picanyol, diverses cases i una vintena de masos.

El terme de Collsuspina és ric en troballes arqueològiques i restes de tombes i d’habitatges que revelen la seva història i les èpoques més medievals. El poble fou hàbitat de mil·lenis, com ho han revelat aquestes troballes arqueològiques fetes a la mateixa població i als seus voltants.

Desconnecta

A part d’aquest patrimoni històric tan important, l’indret de Collsuspina és ideal per a una escapada on buscar la desconnexió i el relax, on descobrir un paratge natural únic i on els allotjaments rurals regnen en el territori.

Les seves propostes són plenes de personalitat, qualitat i servei a la disposició de tots els seus visitants. En qualsevol dels seus racons, la tranquil·litat, el tracte familiar i proper i el contacte directe amb la natura i el món rural es deixarà entreveure per tal de viure una experiència enriquidora.

Patrimoni històric

El poble de Collsuspina és un poble de creació modera del camí ral. El seu nucli antic, convertit en un indret de gran interès turístic, es va formar al segle XVIII a partir de diversos hostals situats arran d’aquest camí ral i actualment està molt ben conservat.

Aquest casc antic, destaca per la seva gran bellesa arquitectònica i és un dels llocs més emblemàtics de la vila. Un altre dels edificis de gran reconeixement i que caracteritza Collsuspina és l’Església Parroquial, la qual té per patrona Santa Maria dels Socors i situada també al nucli antic del poble.

Entorn natural

Gràcies al seu clima fresc i plujós, Collsuspina està rojeat d’una de les vegetacions autòctones més boniques del país, els roures, i que formen uns prats sempre verds i un gran atractiu paisatgístic. Per poder endinsar-se en aquest patrimoni natural, hi ha diverses rutes, excursions i camins per on perdre’s entre la vegetació i la natura més excepcional.

En un petit indret, són infinites les opcions turístiques que s’ofereixen per descobrir el territori i summergir-se per les terres del Moianès.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ