Coll de Nargó, riquesa històrica i natural

Racons per Catalunya, Coll de Nargó

Coll de Nargó, riquesa històrica i natural

Ens trobem entremig dels cursos dels rius Segre, Perles i Sallent i envoltats de natura pirinenca.

L’ambient tranquil i relaxant de la muntanya ens dona l’energia suficient per baixar del cotxe i caminar, sentir i escoltar tot el que ens trobem al nostre pas per aquest indret. Som a Coll de Nargó, ens acompanyeu?

Descobreix

El municipi de Coll de Nargó és un dels més rics de tot l’Alt Urgell en quant a monuments romànics, els quals es troben situats dins del seu nucli de població i aporten un gran significat a la història i al patrimoni del poble.

El més important i emblemàtic d’aquests monuments és l’església de Sant Climent, la qual destaca pel seu campanar amb una certa inclinació i que està declarada com d’Interés històric i artístic. Sant Climent de Coll de Nargó fou intervinguda per Josep Puig i Cadafalch, un gran amant de l’art romànic, i l’edifici actual està construit sobre una església anterior, de la qual es conserva una traça de la planta i el campanar.

A part de Sant Climent, el Romànic és visible a Sant Miquel de les Masies, Sant Serni de Gavarra o Sant Romà de Valldarques, entre d’altres, i les quals també mereixen una visita per tal de conèixer tots els seus secrets i la seva relació amb el territori on es troben. A través d’un dels itineraris de la ruta Via Romànica, podràs descobrir tots aquests monuments i tota la història del Romànic.

Turisme

El poble de Coll de Nargó ocupa un extens territori a la part sud-oest de la comarca de l’Alt Urgell i el seu principal sector econòmic és l’agricultura  i la ramaderia, tot i que ens els últims anys, els serveis i el turisme està creixent de forma significativa.

El municipi ofereix diverses opcions turístiques per endinsar-se en la seva riquesa històrica i natural i, cada cop més, el sector serveis pren més protagonisme. Itineraris culturals, rutes i paratges fan de Coll de Nargó un atractiu indret de visita.

Una altra de les referències turístiques d’aquest acollidor indret és el Centre Paleoambiental Dinosfera, el qual comparteix una àmplia exposició de dinosaures i restes prehistòriques que et faran viure un viatge a través de la història i conèixer els fòssils recuperats a Coll de Nargó, un dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure.

Per als més atrevits i amants dels esports a la natura, Coll de Nargó disposa d’un recorregut de 47 quilòmetres per recorre el terme en bicicleta totterreny, conegut com la volta a Gavarra. Aquesta ruta, t’endinsarà per boscos de roure i alzina, travessaràs rius i podràs contemplar amplis paisatges d’una bellesa excepcional.

Culturitzat 

Si ens centrem en la vessant més cultural, parlem dels museus, tradicions, fires i festes que caracteritzen Coll de Nargó i que, des del municipi, les volen compartir organitzant diferents propostes per a tots els gustos.

La participació a la setmana dels Geoparcs Europeus o el Museu dels Raiers són alguns exemples que destapen aquestes tradicions i trets identitaris. Per altra banda, festes com l’Aplec de Sant Miquel de les Masies, la Baixada dels raiers o la Festa Major, són altres esdeveniments que comparteixen festa, cultura i patrimoni.

La gastronomia nargonina tampoc et deixarà indiferent. La cuina casolana i típica de muntanya protagonitzen la majoria de les elaboracions que trobaràs en els seus restaurants, des d’on podràs menjar i compartir una bona estona amb els teus mentre reps un tracte cordial i amable que et farà tornar.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ