Cervià de les Garrigues

Cervià de les Garrigues

Descobreix una terra de pins, alzines i oliveres

Situat a la vall del riu Set i amb 700 habitants visitem Cervià de les Garrigues, un petit indret de la comarca de l’oli, que ens deixa conèixer de ben a prop la seva essència com a poble proper i força familiar.

Cervià deixa entreveure, a través dels seus carrers, la seva història ben marcada ben conservada que es fa visible en alguns dels edificis més emblemàtics. És el cas, per exemple, de l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, reedificada al segle XVIII, que encara conserva la façana clàssica i que, amb la seva elegància i solemnitat, pren un gran protagonisme al bell mig del poble. Està formada per una part central coronada per un frontó triangular, un petit rosetó, una àmplia nau i capelles als contraforts i un campanar de planta quadrada amb un cos damunt vuitavat.

Per altra banda, La Casa Consistorial o Casa de la Vila, destacable per la seva majestuosa construcció totalment de pedra i on hi ressalta la Sala Capitular o de Sessions, que es conserva igual que quan va ser construïda el 1912. Aquesta es troba situada a la primera planta del cos central de l’edifici, essent el lloc on es prenen les decisions més importants com per exemple, els actes i reunions per a l’organització d’esdeveniments i acords del poble.

Territori representat per camps d’olives, ametlles i vinyes, els terrenys de Cervià de Les Garrigues donen l’oportunitat de poder realitzar diferents rutes a peu i en bicicleta, i descobrir l’encant de les Garrigues:

Ruta de Les Besses

Dins el terme, hi ha el despoblat i antic terme de les Besses. Si optes per fer aquesta ruta, podràs descobrir tot el que va significar la història d’aquest poblat així com conèixer, en primera persona, les restes de l’antic castell feudal de Les Besses, situades dalt d’una roca. A més, en aquesta zona està situada l’ermita de Santa Maria de les Besses, un interessant edifici de transició del romànic al gòtic.

Ruta de Cervià a la punta dels Marquesos i el Tossal de Sant Blai

Tindràs l’oportunitat de visitar una excel·lent talaia i enriquir-te amb les millors panoràmiques de la plana lleidatana, les serralades prepirinenques i dels Pirineus. Encara que hi hagi un fort desnivell en el conjunt de la ruta, es pot fer a peu o en bicicleta, i forma un gran atractiu turístic per endinsar-se en les terres garriguenques.

Durant aquesta mateixa ruta, també podràs desviar-te per un ramal fins al Tossal de Sant Blai on encara es poden apreciar les restes de l’ermita i pujar al capdamunt de la muntanya, on s’ha instal·lat un mirador que permet observar tota la vall del riu Set.

Ruta dels 7 sentits

Es tracta d’un recorregut ben singular i característic garriguenc, on es pot gaudir de la natura i de l’art en forma d’escultures. Durant aquesta ruta, descobriràs la vida professional i artística de la seva autora, Marta Pruna. Tindràs l’oportunitat de conèixer el camí del llenguatge intuïtiu més creatiu. ˝La Ruta dels 7 sentits˝ es forma gràcies a 16 escultures distribuïdes per tot el recorregut, on cadascuna d’elles et provocarà diferents sensacions durant el camí.

Un viatge de 7 sentits a través de l’olor, el gust, el tacte, l’oïda, la mirada, la intuïció i la reflexió que no et deixarà indiferent (+info: www.martapruna.com).

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ