Cervera, terra de foc i passió

Racons per Catalunya, Cervera

Cervera, terra de foc i passió

Capital de la Comarca de la Segarra, Cervera és un atractiu per tot aquell curiós que li agrada conèixer la història del nostre país

Cervera és deixeble del patrimoni històric i artístic de Catalunya, amb grans representacions monumentals establertes per tot el territori cerverí.

Mentre viatgem direcció a Cervera ens adonem que aquesta ciutat està situada damunt d’un turó, la qual cosa li ha permès tenir una estructura ben particular; carrers estrets, barris en pendent, carrerons coberts… i milers d’espais simbòlics que li donen personalitat al municipi.

Fer un petit recorregut per Cervera és adonar-se que llueix una gran bellesa arquitectònica, amb pinzellades de la mà de l’home en cada part.

El títol de Capital de la Cultura Catalana  2019 no és en va, ja que si ens endinsem en el seu territori observarem que es mereix aquesta distinció per totes les riqueses que l’envolten.

Ruta per Cervera

Quan visitis aquest municipi, no t’oblidis de la Universitat, l’edifici més important i representatiu de la ciutat per la seva funció en la història un conjunt arquitectònic magnífic.

A aquest monument l’acompanya el temple gòtic de Santa Maria que té com a particularitat el campanar, el qual està encaixat entre l’església i la Paeria i compta amb sis campanes que encara es fan voltar a mà.

Seguint el recorregut, la Paeria es troba situada a la plaça Major, on a la façana d’aquest majestuós edifici hi ha les mènsules, les quals es troben situades sota els balcons que representen les virtuts que havien de tenir els comerciants, els cinc sentits i motius relacionats amb la presó.

 

L’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí, va deixar la seva petjada amb l’obra modernista més destacable del municipi El Sindicat.

Aquest edifici va ser construït, principalment, per emmagatzemar la maquinaria de la farinera i facilitar el serveis agrícoles.  Els anys 1950, el Sindicat comptava amb unes instal·lacions capdavanteres  en el món rural.

Cervera es va estendre, al llarg de la història, de manera longitudinal, que si resseguiu els seus edificis més singulars us mostraran el seu passat més esplendorós. Podem observar cases senyorials com Razquin o Cal Sabater.

El carreró de les bruixes el podríem denominar el cau màgic de Cervera, essent un dels espais més llegendaris de la ciutat, on el 1978 va néixer l’Aquelarre de Cervera. Històricament, aquest pas, formava part del primer recinte emmurallat de la vila i reunia les característiques d’un passatge fosc, estret i tètric.

L’espai encarregat de rebre tots els esdeveniments i festes és la Plaça Major. I és que aquesta ciutat sempre està activa i proposa durant tot l’any desenes de celebracions que representen les tradicions més arrelades o són Seu de varis festivals musicals.

Cervera és coneguda per multitud de motius, però pel que fa a festes i esdeveniments se la reconeix per celebrar la Passió, el Festival de Pasqua, la Passió Medieval, l’Aquelarre, la Fira del Pa i del Cereral… Però tot i considerar-se ciutat, té la seva part més rural, més pròxima, amb el mercat setmanal, que té lloc els divendres.

On tothom, en algun moment del dia, hi va a comprar els productes de la terra. Cervera ofereix 9 itineraris guiats per la ciutat, visites nocturnes al mes d’agost, visites teatralitzades i un llarg etcètera, trobareu la informació a Turisme Cervera.

En definitiva, a Cervera se’ls pot considerar uns enamorats de l’art i les tradicions, conceptes que engloben moltes característiques que han anat succeint al llarg de la vida i que Cervera ha sabut conservar, valorar i apreciar d’una manera indescriptible. Per aquest motiu, cada acte, cada racó i cada persona té una mica d’aquest art i història que els representa i que enamora a tot visitant. No deixeu de descobrir per vosaltres mateixos tot el que Cervera té preparat per a vosaltres.

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ