Ruta al centre històric de Torredembarra

Rutes Catalunya Visita Torredembarra

Ruta al centre històric de Torredembarra

El seu centre històric posseeix una enorme riquesa arquitectònica i artística, és un lloc ideal per a recorreguts culturals

La Muralla

El pas de la història ha deixat innombrables edificis significatius a Torredembarra, com la muralla. Envoltava la vila i data del s. XVII, on s’hi conserven dos portals d’entrada: el de Padrines i el de la Bassa. També queden restes d’un contrafort al carrer de Mañé i Flaquer. El recorregut comença al Portal de Padrines.

El Castell

Travessant el Portal de Padrines trobarem el Castell dels Icart, actual seu de l’Ajuntament de Torredembarra. És l’únic edifici civil de nova planta del Renaixement català que es conserva a Catalunya. Lluís Icart, el va començar a construir l’any 1565 i es va acabar 15 anys després.

L’edifici es va fer pensant en una fortalesa que dominés la població, es va situar al punt més alt de la vila i seguint la tradició mediterrània. Entre la porta principal i el pati, hi ha un tram rectangular que fa de pòrtic, cobert amb la volta que s’atribueix al mestre Pere Blai.

Carres Especials

Pels voltants del Castell, hi ha una plaça que mereix una atenció especial la zona que formen els carrers Ample, Baix de Sant Pere, Eduard Benot i Carnisseria, on trobarem edificis molt interessants, principalment dels segles XVIII i XIX. Malgrat que no formarà part de la ruta, cal destacar el carrer d’Antoni Roig, exponent de l’expansió urbanística que es va produir a la vila durant el s. XVII gràcies al floriment comercial. En aquest carrer també trobarem edificis del s. XVIII d’estil barroc i d’altres d’estil modernista.

Església Parroquial de Sant Pere

Entre els carrers d’Eduard Benot i de Joan Güell, es troba l’església actual de Sant Pere que, unida amb l’antiga, forma tot un cos que es va acabar de construir l’any 1680. Posteriorment, s’hi van afegir bona part dels seus elements arquitectònics i ornamentals: l’orgue barroc, la finalització dels campanars, el creuer i l’absis.

Dins d’aquesta església destaquem dos elements: el Quadre de Santa Rosalia i l’Orgue Barroc. 

La Torre de la Vila

Davant de l’església de Sant Pere Apòstol, es troba la Torre de la Vila, l’edifici més antic que es conserva a la població i es va construir probablement entre els segles XII i XIII. És d’estil mudèjar i es creu que podria formar part del castell vell.

Edifici Antoni Roig

Sortint del nucli antic trobarem l’edifici Antoni Roig, edifici noble, d’estil modernista, que va ser inaugurat l’any 1892. Antiga Escola Roig que va ser construït amb el patrocini de l’indià torrenc Antoni Roig i Copons, qui va fundar el Patronat Roig, una fundació que tenia la responsabilitat de donar educació als nens i nenes de Torredembarra. Actualment, és la seu dels serveis municipals d’ensenyament i benestar social i de diverses entitats del municipi.

Així doncs, gaudeix del encants del centre històric de Torredembarra!

 

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ