Centre Excursionista de Catalunya

GANES DE MUNTANYA?

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) és una associació esportiva i cultural, declarada entitat d’utilitat pública. És una institució capdavantera del món de la muntanya, arrelada a la societat civil catalana i eix vertebrador de l’excursionisme en les seves diferents manifestacions des de l’any 1876, gràcies a l’antecedent del Club Alpí Català.

Avui en dia el CEC, té per objectiu principal el foment, el desenvolupament, la formació i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva en el medi natural de tota la ciutadania, incloent-hi tota mena d’activitats a la muntanya o relacionades.

L’Escola de Muntanya d’adults del CEC és un centre pioner a nivell europeu en la formació tècnica de muntanya. En l’actualitat, ofereix més d’una vuitantena de cursos de formació repartits durant tot l’any i dirigits per un equip de tècnics esportius d’alt nivell.

Els objectius principals de l’Escola d’adults són iniciar, formar i perfeccionar els participants en les disciplines de muntanya –tinguin el nivell que tinguin–, divulgar el coneixement amb aprenentatge de qualitat, conscienciar els participants dels riscos existents, fomentar una pràctica segura d’aquestes disciplines i difondre els valors que defineixen el CEC entre la ciutadania.

El CEC disposa d’un ampli catàleg d’activitats i sortides ordenades per què qualsevol persona pugui trobar fàcilment la que s’adapti millor a les seves exigències, interessos i gustos.

El curs d’excursionisme d’Alta Muntanya que organitzarà el CEC durant el proper mes de juliol, vol ser la porta d’entrada dels participants per planificar i realitzar una ruta estival d’alta muntanya amb ascensions als cims de 3000 metres dels Pirineus.

En aquest curs, els tècnics oferiran els coneixements i tècniques bàsics i especialitzats per aconseguir la progressió natural de l’excursionisme en terreny de baixa muntanya al de l’alta muntanya. I fer-ho amb autonomia i sobretot, seguretat.

Altres cursos que s’organitzen des de l’Escola de Muntanya del Centre són sobre orientació, cartografia, meteorologia, marxa nòrdica, botànica, nivologia i allaus, raquetes de neu, fotografia de paisatges, espeleologia, escalada, etc.

Per a més informació, visita www.cec.cat

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ