Cardona, els senyors de la Muntanya de Sal

Racons per Catalunya, turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons catalunya que fer catalunya agenda turistica proposta

Cardona, els senyors de la Muntanya de Sal

Reviu la història i comparteix amb els teus un dels indrets més excepcionals de Catalunya, el Castell de Cardona

Situats en un entorn natural privilegiat a la comarca del Bages, ens trobem a Cardona, un indret caracteritzat per un ric patrimoni històric i on el seu castell i la muntanya de sal prenen un important protagonisme.

Turisme

Ja sigui en bicicleta o a peu, gaudir dels voltants de la vila és tot un privilegi, ja que el municipi està format per grans paratges on realitzar activitats per a tot tipus de públic.

Cardona se summergeix des de ja fa anys en diversos projectes per augmentar i promoure el seu turisme, amb el qual es potencia la seva oferta turística per acollir els seus visitants.

Deixa’t perdre pel centre històric de Cardona i sent la seva història a flor de pell.

Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, els orígens del conjunt arquitectònic se situa a la primera meitat del segle XI i està format per carrerons estrets de pedra, caracteritzant-lo com a indret totalment medieval.

Entorn medieval

Als peus del castell, en aquest tramat de carrers amb un gran encant coneixeràs majestuosos casals i obres tan singulars com l’església de Sant Miquel. A més, es tracta de l’indret ideal per a gaudir del comerç i gastronomia de proximitat de la zona i reviure l’essència de la vila-mercat que té lloc cada diumenge al matí.

Gràcies a l’entorn de la riquesa de la sal i l’estratègica cruïlla de camins, va créixer aquesta vila medieval regida per mercaders i traginers que van construir el centre històric de Cardona.

Per poder aprofundir encara més en el centre històric i conèixer tots els detalls ben a fons, es realitzen visites guiades.

Amb la principal voluntat de protegir i promoure aquesta zona de la vila i on mitjançant aquesta proposta interpretativa, s’explica el naixement i creixement de Cardona.

Cardona ofereix al públic familiar propostes interessants per seguir coneixent el patrimoni.

Un dels imprescindibles de Cardona és el seu Castell, construit fa dos mil cinc-cents anys i que esdevingué residència dels senyors de la vila durant l’Edat Mitjana.

Segles i segles d’història s’amaguen dins d’aquesta fortalesa, on també s’hi troba la col·legiata de Sant Vicenç, una joia del romànic llombard català.

El Castell ofereix al visitant dues propostes diferents de visita: visites teatralitzades per a tota la família i visites guiades interpretatives del conjunt monumental.

La Muntanya

Endinsa’t en la Muntanya de Sal, un fenomen natural únic al món, la qual encara avui en dia continua creixent i on també s’hi realitzen visites guiades i visites teatralitzades per a tota la família.

Els seus 120 metres són només la punta d’un enorme diapir de prop de dos quilòmetres de profunditat.

Així doncs, si vols compartir una experiència única i conèixer aquest indret tan característic, endinsa’t en aquest massís salí, el qual et sorprendrà degut a les seves formes i textures.

Gastronomia

Si després de tot això, vols acabar de viure una experiència ben completa, també pots menjar, comprar i dormir a Cardona.

La vila ofereix una gran varietat de serveis i opcions turístiques per a tota la família per a gaudir dels seus restaurants, botigues singulars i del mercat dels diumenges. Dorm a qualsevol dels hotels i allotjaments rurals que faran que la teva experiència sigui única.

Per a més informació sobre visites, passejades i activitats a Cardona, visita cardonaturisme.cat
Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ