Camós, el municipi que batega!

Rutes per Catalunya, Camós, el municipi que batega!

Camós, el municipi que batega!

Situat al sud-oest de la comarca del Pla de l’Estany, el municipi de Camós destaca pel seu ambient tranquil que s’hi respira i per l’entorn natural que l’envolta.

Patrimoni

El poblet va nèixer al voltat de dues esglésies: Santa Maria i Sant Vicenç de Camós. La primera va ser construïda durant el segle XII i és de planta rectangular sense absidiola d’una sola nau. A la portalada d’arc ogival, d’estil gòtic, hi ha la imatge de la Mare de Déu i una rosassa.

La segona la de Sant Vicenç s’estima que va ser construïda entre els segles XI i XII i la seva façana principal té una porta d’entrada d’arc de mig punt adovellat sobre la qual s’hi troba emmarcat un petit rosetó central.

Edificacions

D’entre les edificacions que es troben en aquesta vila, la vil·la romana de Vilauba, situada al peu del Rocacorba, és la més antiga. Aquest jaciment arqueològic permet conèixer al visitant com és vivia durant l’època romana al indrets rurals.

Aquesta és una de les vil·les més estudiades de Catalunya i és una de les millors localitzacions del país per conèixer el món rural romà i visigot.

Actualment és possible visitar la vil·la en 3D i transportar-se en un instant entre els segles I i V dC.

Patrimoni natural

Camós també és conegut per comptar amb un espectacular entorn natural. No cal allunyar-se massa del poble per gaudir de la gran diversitat paisatgística i de la natura en tota la seva esplendor.

El paratge més emblemàtic i conegut a la vila és el Salt Dalmau, un saltant d’aigua del riu Matamors que ja es cita l’any 1017 amb una gorga de tons blaus i verds i que té molt a prop una font i un pont amb el mateix nom.

La font és un lloc de trobada històric dels vilatans i actualment s’hi organitzen esmorzars, berenars…

El pont de Sant Dalmau soluciona el pas del riu de Camós a Banyoles i va ser construït l’any 1800 gràcies a l’alcalde Vicenç de Besalú. D’una sola arcada, el seu arc és de mig punt i l’estructura i la barana són de pedra.

Rutes

Per visitar tots aquests racons i gaudir-los al màxim tot fent exercici, dos rutes en BTT i dos per fer caminant estan a disposició del visitant.

La del Puig Clarà a Camós, de nivell difícil, i la Ruta Bici Carril, de nivell fàcil-mitjà, són les destinades als amants de la bicicleta.

La ruta del Puig Clarà a Camós, es tracta d’un circuit amb una primera part de pujada que va fins a l’Estany de Banyoles i al paratge de les Estunes.

La Ruta Bici Carril va des de Borgonyà fins a Melianta i passa per Camós, Miànigues, la zona de la Puda, l’Estany i Sant Martirià.

Una última ruta és la de Can Ramió i la Mota, és la més complicada de totes i destinada només a gent que estigui entrenada, ja que consta d’un total de 43,71 km.

La primera part de la ruta transcorre per pobles i camps de cultiu que coincideixen amb escenaris descrits al llibre Soldats de Salamina.

El camí arriba fins a Can Ramió, el punt més alt de la volta i un fantàstic mirador de la comarca.

Per tot això i per la seva localització, a prop de l’Estany de Banyoles, conèixer Camós és tot un plaer i l’oportunitat de desconnectar enmig d’un espai únic i emblemàtic al nostre país.

Per més informació visita Camós.cat

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ