Camina i pedala pel Pla de l’Estany

Rutes per Catalunya, Pla de l'Estany

Camina i pedala pel Pla de l’Estany i descobreix paratges espectaculars

Descobreix el Pla de l’Estany a peu o en btt i gaudeix de paratges espectaculars

El Pla de l’Estany és un dels entorns naturals més privilegiats, diversos i singulars del país. La comarca és un bon punt de sortida per a qualsevol itinerari o excursió, ja que multitud de senders senyalitzats aptes per fer caminant o en BTT.

L’Estany de Banyoles constitueix un fenomen excepcional a Catalunya, ja que es tracta d’un estany d’origen càrstic i tectònic.

L’ origen de la ciutat de Banyoles és considerat com el conjunt càrstic més extens de la península ibèrica i un espai únic pel seu gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural.

Rutes i senders

Un total de 22 rutes per fer caminant i 12 per fer amb BTT t’esperen per descobrir el bo i millor d’aquest indret excepcional.

D’entre els senders per fer senderisme, la Volta a l’Estany de Banyoles és potser la més coneguda tant pels visitants com pels banyolins i banyolines.

Una altra de les rutes més transitades és la Ruta de la platja d’Espolla, una de les manifestacions més sorprenents de tota la conca lacustre de Banyoles.

La ruta també passa pel mirador d’en Xicu i pel jaciment paleolític de Roca Foradada, descobert l’any 1982 i que data del paleolític mitjà. Aquest és l’únic de la comarca que se situa a l’aire lliure i es tracta d’un gran assentament neandertal on es vivia en cabanes durant determinades èpoques de l’any perquè la zona era inundable.

De dificultat mitjana, la Ruta pels volts d’Esponellà és un altre dels recorreguts per paratges agradables i fascinants com Sant Miquel de la Roca i el Salt de Martís. El recorregut també conté mostres històriques importants com les restes del castell d’Esponellà.

Una altra de les rutes emblemàtiques del Pla de l’Estany és la de Can Morgat i Puig Clarà i la dels Soldats de Salamina.

Des d’aquesta es pot gaudir d’una impressionant vista panoràmica de l’estany i la ciutat de Banyoles, així com de bona part de la plana de l’Empordà.

Les tres rutes dels Soldats de Salamin, descobreixen bona part del patrimoni històric i cultural de la comarca i transcorren per les zones boscoses que foren fortament afectades per la Guerra Civil.

Rutes BTT

Pel que fa a les rutes BTT, recorren els punts més emblemàtics del territori.

De nivell fàcil, es troben senyalitzades el Bici Carril, la Volta a l’estany de Banyoles i la Volta pel Pla de Martís.

De dificultat mitjana destaca el Camí del Torrentmal i la Ruta de Serinyà.

Les de dificultat dícil són la Ruta del Puig Clarà a Porqueres, la Pujada a Sant Patllari, la Ruta d’Ollers i el riu Fluvià i la d’Espasens – Vilademuls – Ravós del Terri.

Les de gran dificultat, destinades als experts en BTT, són Can Ramió i la Mota, de Briolf i Guixeres i Rocacorba.

Per últim, no t’oblidis de gaudir de l’entorn natural d’aquest paratge únic al nostre país. Si bé els elements més rellevants són l’Estany, el Salt de Martís i la Platja d’Espolla són igualment remarcables els Estanyols de Sant Miquel de Campmajor, situats a la vall que duu el mateix nom.

Patrimoni

Pel que fa al patrimoni arquitectònic, val la pena visitar i conèixer la Torre de Can Ginestar, el Pont de Can Prat i el Castell de Falgons.

La torre actualment es troba en estat ruinós. El fossat, de prop d’un metre de fondària i que es troba al voltant de la torre, ha perdurat en bona part.

Per més informació visita turisme.plaestany

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ