Cadaqués, paradís d’inspiració

Rutes per Catalunya Cadaqués

Cadaqués, paradís d’inspiració

On poder conèixer el tarannà mariner, la natura i les tradicions més arrelades

Igual que una perla al mig de la Costa Brava, Cadaqués s’emplaça vora el mar, entre les muntanyes i l’horitzó que es dibuixa i es fon amb el cel. Poble de pescadors, de cases blanques, finestres blaves i portes de fusta. Entre els seus carrers, es respira un ambient càlid i marítim, tranquil i relaxat, i que et convida a destapar tots els seus racons.

Entorn amb personalitat

La personalitat cadaquesenca es deixa veure en cada indret del poble, on l’església de Santa Maria protagonitza un dels skyline més emblemàtic de tota la zona.

Les aigües cristal·lines i l’arribada de les onades a la riba i el so de l’aigua contra les roques et fan descobrir la naturalesa més pura, aquella que t’abraça per a que desconnectis, per a que gaudeixis de la teva companyia i de tu mateix. I és que viure una estada a Cadaqués és sinònim de tranquil·litat, de platges i cales úniques, d’un paradís d’inspiració que et deixarà imaginar tot el que et proposis.

Al fons de la badia, hi trobem un entramat de carrerons empedrats i cases blanques; ens trobem al casc històric, lloc on regna la història, el patrimoni més valuós i una arquitectura modernista que ha deixat la seva peculiar empremta en alguns dels edificis més importants de la població, com la Casa Serinyana, més coneguda com Casa Blaua.

Meravelles de la natura

Al nord de la població, hi trobem una de les grans meravelles naturals de les comarques gironines: El Parc Natural del Cap de Creus, un conjunt de paratges amb espectaculars panoràmiques de tot el litoral i del terreny que l’envolta.

Un ambient salvatge, un bon grapat d’illots, penya-segats de vertigen i unes cales singulars amagades, et delectaran en tots els sentits. Dins al Parc, també t’hi espera un paradís biològic de boscos i prats on els camins et permeten fer mil i una excursions per endinsar-te una mica més en el territori.

La cala més coneguda de Cadaqués és la de Portlligat, la qual ha estat sempre la base de molts dels pescadors de Cadaqués i on avui en dia encara hi amarren alguns d’ells. A més, aquesta cala fou l’indret on l’artista Salvador Dalí va residir durant molt de temps i on s’hi pot visitar la seva Casa Museu, sempre amb reserva prèvia.

Art i inspiració

Cadaqués ha estat un paradís d’inspiració artística, fet que l’ha convertit en un lloc cosmopolita on hi van conviure diferents moviments artístics d’avantguarda més importants del segle XX i amb els personatges més cèlebres com Pablo Picasso, Federico García Lorca, Àngel Planells o Luís Buñuel, entre d’altres. És per això que Cadaqués compta amb el seu museu i nombroses galeries d’art, on es comparteixen exposicions temporals de Dalí i d’altres artistes.

Art, paisatge, natura, cultura, tradició i gastronomia… Cadaqués agrupa una bona oferta de serveis i activitats on poder conèixer el seu tarannà mariner, la natura que t’envolta, les seves tradicions més arrelades i la seva exquisida gastronomia, basada en els fruits del mar.

El peix del Cap de Creus i el marisc són els plats més apreciats, entre els que destaquen especialment les anxoves, la llagosta, les sardines i l’orada, entre d’altres.Normalment, tots aquests plats es poden degustar en la majoria de restaurants de Cadaqués, acompanyats d’una bona copa de vi i un entorn paisatgístic immillorable.

Per poder viure tot l’indret de ben aprop, Cadaqués ofereix diferents camins per on practicar-hi senderisme, ja sigui per vora el mar o per l’interior. Un clima temperat i assolellat la majoria de dies de l’any et convida a passejar-hi, a endinsar-te en la seva singularitat i a conèixer que Cadaqués amaga molt més del que t’imagines

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ