Benvinguts a Valls

Racons per Catalunya Valls

Benvinguts a Valls

Us donem la benvinguda i us convidem a que coneixeu Valls amb les seves rutes, festes i tradicions més arrelades a aquesta terra de l’Alt Camp. El patrimoni, la cultura i la gastronomia també són elements que els representa. Diuen que a Valls els agrada mirar al cel, ja sigui per admirar els castells, menjar calçots, beure en porró o pujar a dalt del campanar considerat el més alt de Catalunya. Valls és una ciutat amb moltes particularitats, ens acompanyes a descobrir-ho?

Festivitat i tradició

Podríem parlar de tots els edificis arquitectònics que estan representats entre els seus carrers, de les petjades que va deixar la història, però preferim que sapigueu que els ha donat l’honor de gaudir d’una ciutat plena de vida.

Per una banda, Valls és la ciutat origen de la calçotada, l’acte gastronòmic centenari més important de Catalunya. I és que la cuina del calçot és tota una festa, un esdeveniment social per compartir i viure amb família i amics i que, cada any, atreu milers de visitants i en especial durant la gran festa de la calçotada que se celebra a finals de gener.

Continuant amb la festa, les nits i dies de festa major es converteixen en estones de gresca, de grans concerts i tradicions al carrer. Els seus vilatans i vilatanes es bolquen amb totes les seves forces a la festa més emblemàtica i gran de Catalunya, la Festa Major de Sant Joan. És l’ocasió idònia per endinsar-te en la història i bellesa de la ciutat a través de les rutes que ofereixen des de l’Oficina de Turisme.

Cultura

Un orgull per al municipi són Els Xiquets de Valls, ja que representen una forta personalitat i són declarats, per la UNESCO, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La plaça del Blat és el quilòmetre zero casteller. Aquí, els Xiquets de Valls hi han bastit, des de fa més de dos segles les seves millors gestes. Podeu fer un repàs a la seva història on recull força, equilibri, valor i seny esdevenint comuns denominadors d’una passió que, sempre, es viu a flor de pell.

“La rutaValls km0” món casteller us descobrirà els símbols, però també els temples de les dues colles dels Xiquets de Valls: La Vella i la Jove.

La plaça del blat és la plaça castellera per excel·lència des d’on ser espectador privilegiat de la història bicentenària dels Xiquets de Valls km0, on el fet casteller i els seus valors han crescut per tot el país, convertint-se en imatge de Catalunya al món. Al subsòl de la plaça del Blat amaga un refugi antiaeri construït, amb la col·laboració de centenars de veïns, durant la guerra civil espanyola. Ara podeu recórrer les seves galeries i posar-vos en la seva pell dels veïns que van escriure aquesta pàgina de la història contemporània a través de la ruta Espais Amagats Sota Terra.

Art i Arquitectura

I de la terra al cel, ja que la ciutat de Valls també pot ser vista des del punt més alt, que es troba tot pujant 300 graons del campanar de Sant Joan de l’església. Aquest campanar compta amb 74 metres d’alçada i pujar-hi és un esforç amb recompensa final per observar, des d’una perspectiva gairebé de vol d’ocell, el Camp de Tarragona.

La vida d’artistes també ha deixat empremta d’alguna manera, per aquest motiu la ciutat ha posat a disposició una ruta per anar resseguint l’obra de Narcis Oller. Pare de la novel·la catalana contemporània que va néixer a Valls, i d’aquí va néixer Vilaniu, una obra que parla de les tradicions i caràcter del municipi. La part més contemporània ve de part de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i autor de nombroses catedrals del vi, que va néixer a la ciutat, on també va exercir d’arquitecte municipal.

Gastronomia

De novembre a desembre, coincidint amb la temporada de la collida d’oli a Valls us conviden a gaudir d’una experiència sensorial on el color groc n’és el fil conductor. El groc del dia que s’acomiada vist des del campanar de Sant Joan, continuant per la cooperativa de Valls, on podreu fer un tast d’oli, continuar amb un massatge d’oli i finalment un sopar, on l’oli en serà el protagonista.

A Valls us esperen moltes llegendes que donen nom i representen la ciutat, així doncs, entreu i sigueu benvinguts a Valls.

Per més informació, visita www.valls.cat/turisme

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ

UBICACIÓ

PUBLICITAT

Anuncia't