Banyoles, natura, història i esport en estat pur!

Rutes per Catalunya, Banyoles

Banyoles

Natura, història i esport en estat pur!

Banyoles, en ple centre de les comarques gironines, té molt a oferir-te. En qualsevol època de l’any; sol/a, en parella, amb amics o família, trobaràs a Banyoles un entorn idíl·lic on passar uns dies fantàstics.

Natura

La població de Banyoles és coneguda pel seu estany, el més gran de Catalunya, i per ser un espai natural d’un gran valor ecològic, paisatgístic i cultural.

La zona lacustre també compta amb una sèrie d’estanyols i llacunes, algunes d’elles temporànies, que constitueixen el sistema càrstic més important del país.

Per no perdre’t detall i gaudir al màxim de tot el que t’ofereix aquest paratge, trobaràs al teu abast infinitat de propostes; des de passejos en barca, recorreguts en bicicleta o lloguer de caiacs, entre altres.

Una de les millors formes per conèixer tots i cadascun dels tresors que amaga aquest entorn únic, és a través de la seva xarxa de recorreguts a peu, que t’apropen a la natura i la història de Banyoles.

Podràs descobrir les curiositats i usos que es donava a les pesqueres, veuràs el travertí en formació dintre l’aigua.

T’endinsaràs en boscos de llegenda per conèixer de prop la flora i fauna que habita a l’entorn de l’Estany o et submergiràs al Barri Vell de la ciutat, seguint el curs d’algun dels 5 recs que van construir els monjos del monestir de Sant Esteve al s. IX i que condueixen l’aigua de l’Estany cap al municipi.

Història

Quan parlem d’història a Banyoles podem retrocedir fins a l’època del neolític antic, ja que al voral nord est de l’Estany s’hi va descobrir un dels primers poblats neolítics lacustres d’Europa (5300-5000 aC), el Parc Neolític de la Draga.

Gràcies a les visites guiades i activitats que s’hi duen a terme podem conèixer i aprendre més sobre els primers habitants de la conca lacustre.

En canvi, al centre històric de la població, trobem vestigis d’èpoques molt diverses.

Destaquen particularment la plaça Major, el palau gòtic de la Pia Almoina o l’únic tram que es conserva de la muralla, amb dues característiques glorietes d’inspiració gòtica a cada un dels extrems.

T’animem a passejar pels carrers i places del barri vell, un agradable recorregut adaptat per a vianants que fa que la visita als principals monuments i zones d’interès del centre flueixi.

Esport

Banyoles també destaca per la seva llarga tradició esportiva, ja que és una població on es respira esport, salut i activitat.

A totes hores, a l’entorn de l’Estany, trobem a gent passejant o corrent pel camí que l’envolta, a ciclistes pel carril bici, o a remers i piragüistes entrenant.

Esdeveniments

Al llarg de l’any s’hi organitzen més de 30 esdeveniments esportius, alguns d’ells a nivell internacional, i l’entorn natural, sumat a les instal·lacions i equipaments esportius, ofereixen tan a l’esportista, professional o amateur, com al visitant, un gran ventall d’ofertes i possibilitats.

Destaquen els esports que es practiquen a l’Estany com el rem, el piragüisme i la natació, o més recentment, el dragon boat.

Banyoles també està al més alt nivell en triatló; així ho avala l’organització de campionats internacionals any rere any, com per exemple la Copa del Món de Triatló que va tenir lloc el passat setembre de 2019 i que va comptar amb la participació dels millors triatletes internacionals del moment.

A més de les competicions, un gran nombre d’equips i grups d’esportistes fan estades d’entrenament a la població i, fins i tot alguns d’ells han establert a la capital del Pla de l’Estany la seva residència.

Tan si fas esport per salut, per plaer o ets professional, Banyoles t’ofereix l’entorn ideal per fer-ne.

Banyoles, natura, història, esport i molt més!

Visites

La població t’ofereix també altres propostes per gaudir de la teva visita, com visites guiades i teatralitzades o tallers infantils a qualsevol època de l’any, la Fira gastronòmica Gartstròmia, el festival de la veu Aphònica, la Fira medieval fantàstica Aloja, la Festa Major o la Fira del cavall de Sant Martirià.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials, #turismebanyoles i apropa’t a Banyoles!

Per més informació visita turisme.banyoles

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ