Algerri i la seva bellesa particular

Rutes per Catalunya Algerri

Algerri

Un paisatge merament agrícola i ramader que dibuixa una belesa molt particular

El poble d’Algerri i el seu terme municipal, tal i com els coneixem avui, tenen a les seves espatlles segles d’història que es reflecteixen els testimonis tant arqueològics, textos escrits, vocables, i formes d’entendre la natura.

Dona gust ser coneixedor de pobles que són la joia de la natura i de la cultura mil·lenària. Els fets històric sempre deixen una empremta als seus vilatans i vilatanes, en el cas d’Algerri, els ha permés ser persones respectuoses amb l’entorn i acullen amb molt d’afecte a tot aquell qui els visita.

Esteu convidats a desvestir les parts més significatives d’Algerri com que es van construir diversos ponts de pedra, ja que per accedir al poble s’havien d’atravessar diversos barrancs profunds.

Patromoni arquitectònic

Els Trullets és una construcció que s’utilitzava per emmagatzemar vi, un líquid força preuat en aquest territori.

O l’església de Nostra Senyora de la Purificació edificada el 1772 i d’estil barroc.

També compten amb una altra església, la de Sant Urbà de la Figuera, es tracta d’un edifici que en els seus murs hi constaten la diversitat de fases constructives, com la barroca. Una altra construcció monumental és la font de baix del segle XVIII d’estil barroc que recull l’aigua de la Font del Tossal per destinar-la a rentar llana, abeurar bestiar i regar horts.

Gastronomia

No et queda d’altra, si vols veure meravelles com aquestes camina per Algerri i copsat de totes elles, així com també de la seva gastronomia.

Com a bons agrícoles i ramaders compten amb horts, ametllers, oliveres, vinyes i camps de cereals. Per aquest motiu els plats típics d’Algerri són la cassola de tros, la coca de recapte, els caragols cuinats de mil maneres, els panadons de Setmana Santa o unes senzilles sopes escaldades o bullides.

Es tracta de gastronomia de secà que els representa al 100% perquè tot ve de la terra, aquella que cultiven i cuiden amb delicadesa i que els proporciona aliments saludables.

D’altra banda, no ens podem oblidar que gaudeixen de l’or líquid més ben valorat, l’oli d’oliva verge extra que ha sigut guardonat varies vegades per la Fira de Borges.

Algerri el podríem descriure gastronòmicament com “el poble amb el gust d’abans”, ja que cada dia al forn s’elabora de manera artesana el pa conegut com “el de tota la vida”. Quina delícia acompanyar una bona cassola de tros amb una llesca de pa del forn d’Algerri.

Aquest any s’han vist alterades les activitats socials però els d’Algerri, com és costum, durant l’any organitzen diferents festes perquè el poble es mantingui actiu, tot seguint les tradicions que són les ànimes del poble. Poc a poc, mentre tot torni a la normalitat s’endegaran novament totes i cada una d’elles perquè l’esperit d’alegria dels seus vilatans i vilatanes segueixi ben viu.

Per motius com aquests i molts més només ens queda donar-vos la benvinguda a Algerri. Ara tot el que visquis entre els seus carrers i parets forma part de tu. Ells i elles t’esperen per acompanyar-te en aquesta visita turística!

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ