Alamús, una vila rural plena de vida

Alamús, una vila rural. Rutes Catalunya

Alamús, una vila rural plena de vida

Si ens donessin a escollir entre viure a una ciutat gran o en un poble petit, què escolliríeu?

Cada lloc, cada indret és diferent però tenen una finalitat comuna, que qui hi visqui ho faci feliçment. Els vilatans i vilatanes dels Alamús van escollir quedar-s’hi per molts motius diferents, un d’ells per la seva proximitat amb la ciutat de Lleida.

Ells es coneixen entre tots, bé, millor dir es coneixen pel nom de la casa o per algun mot que s’han guanyat amb el pas dels anys. Si, són aquelles particularitats que t’ofereix el poble, la senzillesa de les coses. D’altra banda, si analitzem detingudament els Alamús ens adonen que la vila està banyada pel canal de l’Urgell i que es caracteritza per tenir un paisatge pla en el qual hi predominen els camps de regadiu.

Història de la vila

I com sempre, la història ha deixat empremta de la millor manera possible amb mostres com l’església parroquial de Sant Martí, que va ser reformada als segles XVI i XVIII amb una senzilla façana classicitzant i campanar d’espadanya, la font natural de la Barceloneta la creu de terme gòtica, de la qual encara s’hi pot observar un fust poligonal, capitell i la creu pròpiament dita.

El santuari de la Mare de Déu o el diminut nucli agregat a Vencilló. Mentre camines pels seus carrers et toparàs amb el carrer Major, en ell encara s’hi conserven edificis del s.XVIII essent un imprescindible en la vostra visita.

A nord-est de la comarca, a 212 m d’altitud i amb 770 habitants, i que creix al voltant de l’església.

Entorn incomparable 

Alamús té tots els secrets per mantenir viu l’esperit rural i, cada any, organitzen diferents festes, tot i que aquest any s’han vist alterades per la covid-19.

Si ens deixen donar-los-hi un suggeriment, no dubtin en sortir a passejar pels camins que uneixen amb centre urbà. Entremig dels camps de correu i agafant un dels camins us portarà fins al tossal de la Moradilla, allí us esperen unes vistes espectaculars, a més s’hi conserven les restes d’un refugi de la Guerra Civil i d’una bateria de metralletes. Es tracta d’un trajecte de 5 km, apte per fer tothom.

Els Alamús compta amb el tossal de la Moradilla, una oportunitat única on poder veure restes d’un refugi de la Guerra Civil i d’una bateria de metralletes”

Entre els camps de conreu, trobareu pomes i peres essent tota una insígnia per als seus vilatans i vilatanes, així com una peça clau de l’economia del poble.

Així doncs, us convidem a fer una visita als Alamús i passar una estona tranquil·la, envoltats d’una vida rural que us connectarà amb l’oest de Catalunya.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ