L’Ampolla, l’amor de l’ebre

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

L’AMPOLLA, L’AMOR DE L’EBRE

Amb unes indiscutibles arrels marineres, l’Ampolla és un poble de costa, només cal que passegis pel port i gaudeixis de l’activitat més singular d’aquest espai, la subhasta del peix. I és que la pesca, és l’activitat econòmica més tradicional de la qual presumeixen, sense deixar de banda el cultius d’arròs. Aquest és un dels trets característics que presenten els pobles del Delta de l’Ebre i que també formen part de la gastronomia de la zona. La veritat es que compten amb els millors productes del mar i del Delta, quan els visitis no dubtis en delectar-te amb una de les seves delicatessen tan pròpies d’allí, com la fideuada, l’arròs negre, l’arròs a banda, el marisc de la badia i el suquet de peix.

L’entorn

L’Ampolla compta amb una ubicació geogràfica excepcional, essent ella la porta del Delta de l’Ebre. Llueix uns paisatges fabulosos que es caracteritzen per una variada configuració, oferint un mosaic únic del litoral català. I és que les platges formen una part indiscutible de la riquesa natural del poble i no és per casualitat. Lluny de les aglomeracions que pateixen altres municipis de costa, i si ets dels que gaudeixen del sol, del mar i d’una bona passejada, et recomanem la ruta dels penya-segats, que et donarà accés a les diferents platges i cales. Cales íntimes i refugiades on poder-te submergir. Grans platges guardonades per les seves qualitats paisatgístiques. Platges verges que són solament per a tu i que tenen uns penya-segats preciosos que contraresten amb les pedres i l’aigua del mar.

Natura i molt més

D’altra banda, l’ecoturisme és una bona alternativa per realitzar el turisme sostenible a la natura, i l’Ampolla ho fica fàcil. Una població molt conscient amb el seu gran patrimoni natural com és el Delta de l’Ebre, ha creat aquesta alternativa per poder protegir-lo i preservar-lo per a les futures generacions.

D’una altra banda, compten amb la majestuosa Bassa de les Olles de l’Ampolla, que és la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l’Ebre i també la que dona la benvinguda a aquest escenari natural tan privilegiat.

Sembla que la Bassa de les Olles és el resultat d’una de les desembocadures més antigues de l’Ebre. Entre arrossars i dunes, i comunicada directament amb la badia del Fangar. Permet ser una combinació perfecta per ser una de les zones amb més riquesa natural i varietat d’ambients del Delta de l’Ebre. Aquest escenari és refugi d’una important població nidificant d’aus aquàtiques, com ara flamencs, ànecs collverd, agrons blancs, blauets i camallargues. Fotografiar aquestes aus són una fantasia per a tot amant de les fotografies.

A l’Ampolla gaudeixen d’un turisme cada vegada més conscient, responsable i sostenible.

 

GALERIA
Deixa un comentari

Informació de la Ruta
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  L'Ampolla, 43895, Tarragona
 • Telèfon
  977 59 30 11
 • Correu electrònic
  info@ampollaturisme.com

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ