Museu Miner d’Ogassa

Museu Miner d’Ogassa

El Museu Miner d’Ogassa està situat a la comarca del Ripollès, en un poble conegut arreu Catalunya per les seves explotacions mineres de carbó, les quals han deixat un gran llegat al municipi. El seu passat miner s’estén des de 1838 fins a 1967, amb el tancament de les últimes mines que quedaven.

Sens dubte, els veïns del municipi han volgut aportar de manera artesana, els seus propis records cedint objectes i materials relacionats amb el món miner i així, arribar a restaurar l’antiga Fàbrica de pans de carbó com a actual Museu Miner d’Ogassa.

El museu mostra el passat del municipi, recordant una època de creixement econòmic i industrial que va permetre l’arribada del ferrocarril al municipi.
Actualment, el museu compta amb una fictícia reproducció d’una mina, per a que els turistes puguin submergir-se en una experiència única.

Es realitzen visites guiades per tot el municipi, incloent-hi el Museu, perquè Ogassa t’espera amb cims, fòssils i rutes per conèixer en profunditat tot el patrimoni miner.

Horari Visites guiades a la Mina

  • Dissabtes i diumenges: 1ra sortida a les 10 hores i 2na sortida a les 12:30 hores.

Telèfons per reserves i més informació

  • Alcaldia: 676 052 372
  • Ajuntament: 972 720 380
turisme catalunya

Comarca:

El Ripollès

Categoria:

Lleure i oci

Situació:

Avinguda de les Mines, 17861

Ogassa, Girona

Telèfon:

972 720 380

Leave a Comment