Descobreix la Girona Episcopal

Descobreix la Girona Episcopal: una visita única per als amants de l’art i la història

“Endinsa’t en un viatge fascinant per la riquesa cultural de la ciutat amb un recorregut per la Catedral, el Museu d’Art i la basílica de Sant Feliu”

Girona Episcopal és una proposta per explorar tres monuments excepcionals que encapsulen la riquesa cultural de la ciutat de Girona: el Museu d’Art- Palau Episcopal, la Catedral i la basílica de Sant Feliu. Amb una entrada conjunta i un preu reduït (12 €) podràs endinsar-te en un viatge fascinant a través de segles de llegat artístic i arquitectònic, tot passejant pel barri vell de la ciutat.

El Museu d’Art de Girona

Comencem el nostre recorregut pel Museu d’Art de Girona, un veritable tresor que t’obre les portes a l’art català des dels segles X al XXI. Ubicat a l’antic Palau Episcopal, aquest museu acull una de les col·leccions més importants de l’art de la regió. Durant la visita, podràs contemplar obres pictòriques i escultòriques de diferents èpoques i estils (romànic, gòtic, Renaixement, barroc, realisme, modernisme i noucentisme), amb sales dedicades a la ceràmica, el vidre i l’art litúrgic. L’itinerari per l’exposició permanent comença amb un fragment de làpida paleocristiana procedent d’Empúries, i entre les peces més rellevants de la col·lecció destaquen el conjunt litúrgic de Sant Pere de Rodes del segle IX, el Martirologi d’Usuard (un llibre miniat del segle XV) i un dels conjunts retaulístics més notables dels segles XV i XVI. A més, es poden admirar obres destacades del Renaixement i del Barroc catalans. La visita es clou amb una representació de pintors dels segles XIX i XX vinculats a Girona, com ara Urgell, Vayreda, Rusiñol, i Bertrana. A més de l’exposició permanent, les sales d’exposicions acullen periòdicament interessants exposicions temporals.

A continuació, ens dirigim cap a la majestuosa Catedral de Girona, una joia arquitectònica construïda entre els segles XI i XVIII. Amb la seva imponent nau gòtica, que ostenta el rècord de ser la més ampla del món amb els seus 22,80 metres, la catedral impressiona des del primer moment. No et perdis el claustre romànic ni la façana barroca, amb la seva famosa escalinata. Al Museu-Tresor, tindràs l’oportunitat de contemplar objectes de valor incalculable, com el Beatus de Girona, manuscrit miniat del segle X o el famós Tapís de la Creació del segle XI, una peça excepcional en l’art medieval d’Occident.

Finalment, arribem a la Basílica de Sant Feliu, antiga catedral de Girona fins al segle X i un dels exemples més destacats de l’art gòtic català. En el seu interior, es conserven obres d’art notables, com un conjunt de vuit sarcòfags paleocristians i l’escultura del Crist jacent del segle XIV. Deixa’t portar per l’atmosfera mística i contempla la bellesa que es respira a cada racó d’aquest lloc sagrat.

Girona Episcopal és molt més que una simple visita turística. És una oportunitat per endinsar-te en la grandesa de l’art i l’espiritualitat. Descobreix la màgia de la Catedral, el Museu d’Art i Sant Feliu, i deixa’t captivar per la riquesa cultural que Girona té per oferir.

Visita www.museuart.cat per saber-ne més!

Comarca:

Gironès

Categoria:

Lleure i Oci

Situació:

Pujada de la Catedral, 12

17004 Girona

Contacte:

972 20 38 34

Leave a Comment