Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries

Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries

L’Ecomuseu-Farinera és un dels museus que formen part del Sistema de Museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, una agrupació de museus que arreu del territori explica la industrialització a Catalunya com a un dels esdeveniments històrics més importants del nostre país.

L’Ecomuseu mostra com vivien i viuen actualment els homes i dones que es dediquen al cultiu del gra i blat dels paratges de l’Empordà i els diversos aspectes relacionats amb la farina.

Patrimoni singular

A la Farinera, s’hi conserva i es difon el patrimoni industrial fariner de la vila, testimoni d’una activitat que s’hi desenvolupa des de l’època medieval.

A Castelló d’Empúries, l’antic molí fariner va ser transformat en farinera a finals del S. XIX, una farinera que va obrir les portes com a museu el 1998.

També hi conserven patrimoni natural; el Rec del Molí, un canal d’aigua d’origen medieval.

Visites guiades i activitats

La visita a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries suposa un recorregut per la Farinera, un exemple de fàbrica de farina pel sistema austrohongarès, aparegut a Budapest l’any 1837 i estès ràpidament per Europa, ja que suposava grans avantatges respecte a la mòlta tradicional.

Descobreix els tallers familiars que s’hi realitzen, visites guiades tan individuals com per grups escolars i el seu centre de documentació.

Visita www.ecomuseu-farinera.org per saber-ne més!

Comarca:

Alt Empordà

Categoria:

Lleure i Oci

Situació:

C/ Sant Francesc, 5-7
17486, Castelló d’Empúries, Girona

Contacte:

972 25 05 12

Leave a Comment