Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries

Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries

L’Ecomuseu-Farinera és un dels museus que formen part del Sistema de Museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, una agrupació de museus que arreu del territori explica la industrialització a Catalunya com a un dels esdeveniments històrics més importants del nostre país.

L’Ecomuseu mostra com vivien i viuen actualment els homes i dones que es dediquen al cultiu del gra i blat dels paratges de l’Empordà i els diversos aspectes relacionats amb la farina.

Patrimoni singular

A la Farinera, s’hi conserva i es difon el patrimoni industrial fariner de la vila, testimoni d’una activitat que s’hi desenvolupa des de l’època medieval.

A Castelló d’Empúries, l’antic molí fariner va ser transformat en farinera a finals del S. XIX, una farinera que va obrir les portes com a museu el 1998.

També hi conserven patrimoni natural; el Rec del Molí, un canal d’aigua d’origen medieval.

Visites guiades i activitats

La visita a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries suposa un recorregut per la Farinera, un exemple de fàbrica de farina pel sistema austrohongarès, aparegut a Budapest l’any 1837 i estès ràpidament per Europa, ja que suposava grans avantatges respecte a la mòlta tradicional.

Descobreix els tallers familiars que s’hi realitzen, visites guiades tan individuals com per grups escolars i el seu centre de documentació.

Visita www.ecomuseu-farinera.org per saber-ne més!

Comarca:

Alt Empordà

Categoria:

Lleure i Oci

Situació:

C/ Sant Francesc, 5-7
17486, Castelló d’Empúries, Girona

Contacte:

972 25 05 12

Deixa un comentari

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT