Un viatge apassionant a través de l’art gironí!

Un viatge apassionant a través de l’art gironí!

Pintura, escultura, ceràmica, vidre i art litúrgic des del renaixement fins a l’actualitat

El Museu d’Art de Girona, fundat el 1976, t’obre les portes a un món fascinant d’art i història. Situat a l’antic Palau Episcopal, al costat de la magnífica catedral de Girona, acull una de les col·leccions més importants de Catalunya en art romànic i gòtic. Però el museu no és només art medieval, sinó que ofereix un ampli recorregut per l’art català, majoritàriament procedent de les comarques gironines, des del renaixement fins a l’actualitat, amb obres de pintura, escultura, ceràmica, vidre i art litúrgic. Un viatge al llarg dels segles que t’apropa a les millors obres d’art de les comarques de Girona.

Entre les joies que s’amaguen al museu, trobem des d’un ara portàtil romànic del segle XI procedent del monestir de Sant Pere de Rodes fins a un preciós llibre miniat del segle XV, el Martirologi d’Usuard, una veritable joia artística i històrica. També podreu veure-hi impressionants retaules dels segles XV i XVI realitzats pels millors artistes del moment, com el de Cruïlles, obra de Lluís Borrassà, o el retaule de Púbol, de Bernat Martorell. Igualment, et sorprendran les obres d’artistes com Joaquim Vayreda, Santiago Rusiñol, Mela Muter o Modest Urgell, tots ells vinculats íntimament amb Girona i les seves comarques. I, sorprenentment, podràs veure l’autèntica Lleona de Girona, una escultura tardo romànica que ha esdevingut símbol de la ciutat. El Palau Episcopal és l’escenari d’aquesta experiència inoblidable, un testimoni de la història, un edifici noble que un dia va ser la residència del bisbe, amb espais únics com la presó, on els clergues condemnats complien les seves penes, i un majestuós jardí que s’obre al públic en diverses ocasions al llarg de l’any.

L’edifici, amb les seves arrels al segle XII, ha crescut amb l’esplendor dels segles. D’altra banda, durant tot l’any, el museu acull interessants exposicions temporals i moltes i variades activitats culturals i educatives per a tots els públics. Cal estar atents a la seva agenda! A més a més, el museu gestiona i difon els espais patrimonials de l’antic Hospital de Santa Caterina amb una de les farmàcies hospitalàries millor conservades i més antigues d’Europa. L’impressionant edifici avui és la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, però conserva encara nombrosos racons històrics. Tot plegat un conjunt de tresors que no et pots perdre.

Vine i descobreix el Museu d’Art de Girona, una joia del patrimoni artístic i cultural de Catalunya que et deixarà un record inesborrable. Deixa’t envoltar per la seva bellesa i la riquesa de la seva història en un entorn privilegiat al cor de la ciutat monumental!

Visita www.museuart.cat per saber-ne més!

Comarca:

Gironès

Categoria:

Lleure i Oci

Situació:

Pujada de la Catedral, 12

17004 Girona

Contacte:

972 20 38 34

Leave a Comment