Fira Modernista de Terrassa

XX FIRA MODERNISTA DE TERRASSA

La gran festa del Modernisme català

Un sorprenent viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX.

Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època, ens ofereixen l’oportunitat de viure una experiència única.

Objectiu

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l’any 1228 per un privilegi del rei Jaume I.

Des de l’any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d’interès turístic.

L’any 2010, aquest certamen també va obtenir un dels Premis de Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d’activitats turístiques, atorgat per l’Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques i la Fundació per al Foment de la Comunicació i el Desenvolupament.

Quan?

Aquesta 19ª edició tindrà lloc del 6 al 8 de maig del 2022. Aquest any la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada a la Universitat coincidint amb el 120é aniversari de la col·locació de la primera pedra del Palau d’Indústries. La futura Escola Industrial va ser l’origen dels estudis universitaris a la ciutat de Terrassa i va convertir-se en un puntal de referència de l’ensenyament universitari i l’estudi de les enginyeries a més d’important catalitzador d’un campus urbà que en l’actualitat projecta la ciutat a l’exterior i la posiciona com un referent universitari dins i fora del país.

La Fira Modernista de Terrassa retrà així homenatge als 120 anys de vida universitària a la ciutat i a l’aposta que Terrassa va fer a finals del segle XIX i principis del XX per l’educació com a vehicle cap a una ciutat  més moderna, pròspera i progressista a través d’uns estudis superiors reglats i de qualitat.

La Fira Modernista és un dels esdeveniments més importants de l’any a Terrassa. Us convidem a participar en la Fira de l’any 2023, i així poder conèixer en primera persona l’ambient dels carrers amb recreacions d’època i participar de la cultura popular, la gastronomia, l’artesania, el patrimoni o les activitats familiars.

Per a més informació, visita  visitaterrassa.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details