Jornada Cultural i Gastronòmica Romanesa

I JORNADA CULTURAL I GASTRONÒMICA ROMANESA A ALCANAR

L’Ajuntament d’Alcanar ha organitzat la primera edició de la Jornada Cultural i Gastronòmica Romanesa, una jornada lúdica i festiva que tindrà lloc el pròxim dissabte, 30 d’abril, i que fusionarà la gastronomia i la cultura romanesa. Es tracta d’una iniciativa pionera al territori ebrenc on poder gaudir de diferents experiències que transporten al món folklòric d’aquest país del sud est d’Europa.

El festival ha estat organitzat amb la col·laboració de l’Associació Romanesa d’Alcanar, Ara Burebista.

La finalitat d’aquest esdeveniment de nova creació, és fer crèixer el teixit associatiu del municipi.

La jornada començarà a les 12 del matí, amb l’acte d’obertura i els parlaments del cònsol general de Romania, l’Hble. Sr. Manuel Plesa; l’alcalde d’Alcanar, el Sr. Joan Roig; i la presidenta de l’Associació Romanesa d’Alcanar, Ara Burebista, Felicia Cociu.

Seguidament, a les 12:15h, tindrà lloc el concert de la coral infantil romanesa “Alegretto”, amb cançons tradicionals romaneses i catalanes per un cant a la primavera. A més, també es contarà amb la col·laboració de Raul Antonio Drimbre, jove de segona generació romanesa que explicarà la seua experiència com a estudiant canareu.

La música seguirà a les 13h, amb l’actuació instrumental romanesa de la mà de Rubén Pasca, membre de la Banda Municipal  de Música d’Alcanar.

Per acabar d’amenitzar el matí, a les 13:30h, hi haurà una exhibició de balls tradicionals romanesos a càrrec de l’associació cultural Mihai Eminescu de Tarragona.

La segona part de la jornada, començarà a les 16h, amb una exposició de vestits típics tradicionals i indumentària artesanal. Alhora, també es podrà visitar l’exposició fotogràfica de personatges rellevants romanesos.

Durant les pròximes hores de la tarda es realitzaran diversos tallers: a les 17 h el taller artesanal de pintar ous de Pasqua; a les 18 h el taller de preparació de sarmale, menjar típic romanés; i finalment, a les 19 h, el taller de confecció de roba tradicional romanesa. A més, durant tota la jornada es podrà gaudir de la degustació i venda de productes gastronòmics de Romania.

A les 21h començarà el certamen folklòric romanés amb l’actuació de Cristi de la Vilcea, Adi de la Bistrita, Ruben Pasca i Ionut Pantiru.

Per a més informació, visita alcanar.cat

Organitza:

 

Event Details
Leave a Comment

Event Details