Sortides a l’entorn de la Llacuna d’Ascó

SORTIDES A L’ENTORN DE LA LLACUNA D’ASCÓ

Aptes per a totes les edats i que permetran gaudir a petits i grans de la natura en el seu estat més pur

Gaudirem d’una relaxant passejada fins a l’embarcador de Vinebre amb el llaüt Lo Roget, des d’on podrem contemplar el magnífic bosc de ribera, la vegetació i fauna que ens envolta. Un cop allà ens dirigirem amb els tècnics fins a l’espai de la Llacuna d’Ascó.

La Llacuna d’Ascó està situada al marge esquerre del riu Ebre, aigües avall, separada del curs principal del riu Ebre.

La manca de circulació d’aigua ha fet que en els darrers anys s’hagi anat cobrint de macròfits que gairebé ocupen tota la làmina d’aigua. Aquest espai, gairebé desconegut, té un alt potencial pel que fa determinades espècies de fauna i flora autòctones.

OCELLS A LA MÀ (4 de juliol)

Proposta de descoberta dels ocells de l’entorn de la Llacuna d’Ascó a través de l’anellament científic. Els ocells seran capturats mitjançant mètodes totalment inofensius, posteriorment anellats, sexats, datats, mesurats i finalment alliberats prop de la zona de trampeig.

A continuació es farà una passejada pel bosc de ribera on identificarem les diferents espècies d’ocells pels seus cants.

CONSTRUÏM UN HOTEL D’INSECTES (18 de juliol i 8 d’agost)

Construirem hotels d’insectes, uns refugis artificials per a diferents tipus d’insectes i artròpodes que necessiten unes condicions concretes per reproduir-se i passar l’hivern.

Descobrirem el fascinant món dels insectes, aprendrem a observar i identificar els insectes del nostre entorn i posarem en valor la gran tasca que duen a terme algunes espècies com ara les abelles, unes grans pol·linitzadores imprescindibles per a la supervivència de moltes plantes.

Per a més informació visita ascoturisme.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details