Sortides a l’entorn de la Llacuna d’Ascó

SORTIDES A L’ENTORN DE LA LLACUNA D’ASCÓ

Aptes per a totes les edats i que permetran gaudir a petits i grans de la natura en el seu estat més pur

La llacuna d’Ascó està situada al marge esquerre del riu Ebre, aigües avall, separada del curs principal del riu Ebre.

La manca de circulació d’aigua ha fet que en els darrers anys s’hagi anat cobrint de macròfits que gairebé ocupen tota la làmina d’aigua. Aquest espai, gairebé desconegut, te un alt potencial pel que fa determinades espècies de fauna i flora autòctones.

OCELLS A LA MÀ

Proposta de descoberta dels ocells de l’entorn de la Llacuna d’Ascó a través de l’anellament científic. Els ocells seran capturats mitjançant mètodes totalment inofensius, posteriorment anellats, sexats, datats, mesurats i finalment alliberats prop de la zona de trampeig.

A continuació es farà una passejada pel bosc de ribera on identificarem les diferents espècies d’ocells pels seus cants.

CONSTRUÏM CAIXES NIU

Quines espècies d’ocells i ratpenats viuen al costat de casa nostra? Quina funció tenen aquests dins de l’ecosistema? Per a què serveixen les caixes niu dels ocells?

Aquestes i moltes més preguntes amenitzaran un taller on ens introduirem en el món dels ocells, a la Llacuna d’Ascó. Construir caixes niu per ocells és una bona manera de despertar l’interès dels més petits cap a la natura.

Construirem les caixes i els refugis, aprendrem quines són les seves funcions, quins beneficis ens aporta tenir aquesta fauna prop de casa, per a quines espècies serveixen i com es col·loquen.

DESCOBREIX EL MON DELS PETITS MAMÍFERS

Amb aquesta activitat descobrirem els micromamífers que podem trobar en molts ambients prop de casa nostra. En aquest cas, la Llacuna d’Ascó.

Coneixerem com són, on es troben, com s’estudien, quina és la seva importància ecològica i quines amenaces tenen. L’activitat té dos parts: una d’explicativa sobre quines espècies podem trobar, on viuen, de què s’alimenten, etc. I una de pràctica sobre com capturar-los, manipularlos i estudiar-los.

CONSTRUÏM REFUGIS PER A RATPENATS

Quines espècies de ratpenats viuen al costat de casa nostra? Quina funció tenen aquests dins de l’ecosistema? Per a què serveixen els refugis?

Aquestes i moltes més preguntes amenitzaran un taller on ens introduirem en el món dels ratpenats. Construir refugis de ratpenats és una bona manera de despertar l’interès dels més petits cap a la natura. Aprendrem quines són les seves funcions, quins beneficis ens aporta tenir aquesta fauna prop de casa, per a quines espècies serveixen i com es col·loquen.

Per més informació visita ascoturisme.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  21 de juny de 2020
 • Data final
  31 d'octubre de 2020
 • Estat
  Anteriors
 • Organitza
 • Categoria
 • Situació
  Ctra. Camposines, 21, 43791, ASCÓ
 • Telèfon
  977 406 583
 • Correu electrònic
  turisme@asco.cat
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't