Setmana Santa a Reus

SETMANA SANTA A REUS

La conmemoració de la passió i mort de Jesucrist compta amb una arrelada tradició reusenca documentada des del segle XVI

Actualment el cos central de la festivitat està format per diferents viacrucis i processons, algunes amb una forta tradició, com poden ser la del Silenci la nit del Dijous Sant, la de les Tres Gràcies o la del Sant Enterrament, que el Divendres Sant reuneix la vintena de confraries reusenques amb els seus misteris.

A la significació religiosa d’aquestes manifestacions cal afegir, en molts casos, un valor patrimonial important derivat, entre altres factors, del fet de ser expressions d’una religiositat popular de llarga tradició històrica o de la vàlua artística de les imatges que surten al carrer en el transcurs de les processons. Els passos més antics daten de 1616 i 1630.

Altres components que contribueixen a la riquesa del patrimoni festiu de la Setmana Santa són els elements de teatre popular com els Armats o el Bon i el Mal Lladre i els actes simbòlics com el lliurament de l’unça d’or. La celebració reusenca té uns moments de gran intensitat, com la petició de les Tres Gràcies al Sant Crist de la Sang a les tres de la tarda del Divendres Sant o la Coronació del Crist jaient, el Diumenge de Resurrecció.

Per donar cloenda a la Setmana Santa, com a tot Catalunya, el Dilluns de Pasqua toca menjar-se la mona acompanyat de la família o dels amics.

Descarrega el programa complet, aquí

Per més informació, visita www.reus.cat

Organitza:

 

Event Details
Leave a Comment

Event Details