Setmana Medieval de Sant Jordi

SETMANA MEDIEVAL DE SANT JORDI

Torna la festa medieval de Catalunya a Montblanc. La Setmana Medieval és una festa de caràcter medieval que se celebra a Montblanc (Conca de Barberà) en dates pròximes a la Diada de Sant Jordi, entre el 22 i el 25 d’abril i amb totes les mesures de seguretat.  L’espasa d’honor serà enguany pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

La 34a Setmana Medieval de Sant Jordi se celebra a partir d’aquest dijous, amb les entrades exhaurides. No hi haurà actes pels carrers, per tal de poder controlar en tot moment els aforaments dels espectacles a causa de la pandèmia. Tots els actes són amb reserva prèvia, fins i tot els gratuïts.

Compta amb un extens programa d’actes, que es renova parcialment a cada edició i s’enriqueix amb noves aportacions tecnològiques i artístiques.

Espectacles

  • Dijous 22 d’abril: començarà La Setmana Medieval amb el tradicional pregó que enguany farà la comunicadora montblanquina Candela Figueras, acompanyada dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres i Nobles.
  • Divendres 23 a la nit: Representació de la Llegenda de Sant Jordi, aquest cop en una única sessió i havent reduït l’aforament dels 3.000 espectadors als 600, el que fa que no es faci el mapping a la muralla durant l’espectacle. A més a més la Llegenda limitarà el nombre d’actors per cumplir amb les mesures de prevenció i és farà a l’aire  lliure.
  • Dissabte 24 d’abril: es celebrarà l’Entrega de la Rosa de Sant Jordi a la Princesa i a la nit, el nou espectacle ”Nit trobadoresca” que fusiona la part teatralitzada del ”Sopar Medieval” i de les ”Rondes Trobadoresques”, entre altres actes.
  • Diumenge 25 d’abril: la cloenda també es redissenya amb un espectacle anomenat ”La nostra normalitat”. Durant aquest acte es lliura cada any l’espasa d’honor de l’Associació Medieval, un reconeixement de l’entitat que enguany s’atorgarà als qui han estat en primera línia combatent contra la pandèmia, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya. En representació, es lliurarà a la degana a Tarragona, Estrella Martínez Segura.

Enguany, la festa es veurà a Nova York. La ”Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi”, creada per la Factoria Bram i amb les veus de Joan Reig i Maria Jacobs, ha estat portada per l’Associació Medieval a Nova York. Així, aquest dissabte i en el marc de la setmana «Sant Jordi in New York» és veuran els sis episodis d’aquesta cantada, dirigida al públic infantil i que explica la llegenda tradicional amb una visió de gènere modernitzada.

Descarrega’t el programa de l’esdeveniment clicant aquí!

Per a més informació i reserves d’entrades, visita www.setmanamedieval.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't