XVI Mostra del Carboneig a Cànoves

Mostra del carboneig Cànoves

XVI MOSTRA DEL CARBONEIG A CÀNOVES

A finals de febrer i durant quasi tot el mes de març, la localitat de Cànoves i Salamús, a la comarca del Vallès Oriental, realitzarà l’homenatge al que va ser un dels seus oficis més tradicionals i que va tenir i té un valor important per a tots els seus habitants.

El Camp de Sota la Rectoria es converteix del 24 de febrer al 24 de març en una plaça carbonera com les que hi havia antigament a la muntanya del Montseny per ensenyar a tothom el procés artesanal de l’elaboració del carbó vegetal.

Fa més d’un segle, els boscos de l’entorn del municipi estaven nets i no tenien sotabosc, en part era gràcies a la feina dels carboners que utilitzaven llenya per fer carbó. Per coure-la, ho feien amb una carbonera que havia d’estar tres setmanes encesa. Per aquest motiu, durant una gran part del mes de febrer i de març, a Cànoves es poden descobrir les diferents tasques que incloïa aquest ofici antic, com: tallar els arbres, torcejar-los, fer grans piles de llenya, encendre les piles, cuidar i vigilar que la foguera no s’apagués durant dues setmanes i, finalment, el procés culminarà amb la treta i venda del carbó.

Gràcies a l’Associació el Sui i l’entitat, organitzadors de l’esdeveniment, es dediquen a mantenir viu el testimoni del Carboneig.

VVI Mostra del Carboneig Cànoves

Aquí teniu el PROGRAMA DE LA XVI MOSTRA DEL CARBONEIG

Organitza:

El SUI

Event Details
Leave a Comment

Event Details