XV Mostra del Carboneig a Cànoves

XV MOSTRA DEL CARBONEIG A CÀNOVES

A finals de febrer i durant quasi tot el mes de març, la localitat de Cànoves i Salamús, a la comarca del Vallès Oriental, realitzarà l’homenatge al que va ser un dels seus oficis més tradicionals i que va tenir i té un valor important per a tots els seus habitants.

El Camp de Sota la Rectoria es converteix del 19 de febrer al 27 de març en una plaça carbonera com les que hi havia antigament a la muntanya del Montseny per ensenyar a tothom el procés artesanal de l’elaboració del carbó vegetal.

Fa més d’un segle, els boscos de l’entorn del municipi estaven nets i no tenien sotabosc, en part era gràcies a la feina dels carboners que utilitzaven llenya per fer carbó. Per coure-la, ho feien amb una carbonera que havia d’estar tres setmanes encesa. Per aquest motiu, durant una gran part del mes de febrer i de març, a Cànoves es poden descobrir les diferents tasques que incloïa aquest ofici antic, com: tallar els arbres, torcejar-los, fer grans piles de llenya, encendre les piles, cuidar i vigilar que la foguera no s’apagués durant dues setmanes i, finalment, el procés culminarà amb la treta i venda del carbó.

Gràcies a l’Associació el Sui i l’entitat, organitzadors de l’esdeveniment, es dediquen a mantenir viu el testimoni del Carboneig.

Aquí teniu el PROGRAMA DE LA XV MOSTRA DEL CARBONEIG

IMPORTANT! Feu servir el següent QR per apuntar-vos a la carbonera infantil, el sopar d’escudella i a la ruta de carboners! (Tota la informació dels dies i l’hora ho trobareu al programa enllaçat anteriorment).

Organitza:

Event Details
Photos
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes