Les Enramades, Catifes de flors naturals

LA BELLESA D’ARBÚCIES ACCENTUADA PER LES FLORS 

El proper 26 de maig, Arbúcies es converteix en un punt de trobada on les catifes de flors protagonitzen Les Enramades, un esdeveniment festiu que vesteix tots els carrers del nucli urbà del municipi. La festivitat, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és una autèntica exhibició d’obres singulars i úniques on les flors donen a conèixer la personalitat del municipi.

La creació de catifes de flors omplen els carrers de creativitat, formant un espai viu i obert a tothom que vulgui conèixer una festa que ja fa més de 500 anys que se celebra i que fomenta la participació del públic mitjançant una popular cercavila.

Cada catifa té una història i un mètode de treball diferent, on el més habitual és començar escollint el tema sobre què es basarà. Es busquen diferents elements figuratius, temes d’actualitat o aquells aspectes que personalitzen Arbúcies per plasmar la idea escollida amb la composició d’una catifa. Les flors i fulles que s’utilitzen per a realitzar-ho són naturals de la zona, principalment del Montseny, i les seves varietats i colors donen la singularitat a cada composició.

A les 18h de la tarda, s’anuncien les catifes guanyadores i tot seguit, la cercavila que passa per tots els carrers les trepitja fins a deixar convertits els carrers en una estora multicolor irregular i deforme. Així doncs, aquestes obres efímeres i singulars són dignes de veure i descobrir, ja que mitjançant l’esforç i la dedicació de tots els participants es viu una festa única.

No t’ho perdis!

  • Per més detalls: enramades.net
  • Fotografies cedides per l’Ajuntament d’Arbúcies

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details