L’aplec del Caragol

L’APLEC DEL CARAGOL 2022

El 2, 3 i 4 de juny es celebrarà la XLII edició de l’Aplec del Caragol.

L’Aplec del Caragol és una gran festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina dels principals protagonistes, els caragols. Coneguda arreu de Catalunya, de l’Estat i d’Europa, es tracta d’una festa de referència i oberta a tots aquells que sentin la curiositat de conèixer la nostra gastronomia i una de les ciutats més singulars del territori, la ciutat de Lleida.

El recinte de l’Aplec del Caragol es munta, any rere any, als Camps Elisis, on s’organitzen diferents activitats per a grans i petits, des de jocs, concerts, dinars i sopars, fins a cercaviles que recorrent la ciutat al ritme de la música i la gresca.

CONSULTA EL PROGRAMA

Envoltats d’horta i camps fruiters, els lleidatans sempre han convertit el caragol en un protagonista de la seva taula. És per això que aquest animal és un símbol molt ben consolidat a la cuina tradicional de Lleida. Per aquesta raó, molts dels restaurants de la ciutat ofereixen receptes amb caragols a les seves cartes i, en els últims anys, s’està convertint en un element indispensable en la cuina d’autor i en les noves tendències gastronòmiques. Durant l’Aplec, es consumeixen unes 12 tones de caragols i es cuinen de diverses formes, ja sigui a la gormanda, a la cassola o a la llauna.

Al voltant de la gastronomia, l’Aplec també gaudeix d’un extens programa d’activitats: els espectacles, la música de les xarangues, les revetlles, dansa i castellers… tot de caràcter gratuït i obert a tothom.

Declarada com a Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Tradicional d’Interès Nacional, l’Aplec és, durant tot el cap de setmana, una festa molt animada, divertida i entretinguda.

Com a novetat, aquest any hi ha un servei extraordinari d’autobús nocturn les nits de divendres 20 i dissabte 21. Tindrà sortida i arribada als Camps Elisis amb un total de 21 parades per la ciutat i circularà des de les 23 h fins les 7 del matí.

No t’ho perdis!

Per a més informació, visita aplec.org

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details