L’aplec del Caragol

L’APLEC DEL CARAGOL

Es temps de caragols i Catalunya es prepara per una de les festes gastronòmiques més reconegudes a nivell nacional. En un esdeveniment format per 107 colles, on es mengen fins a 12 tones de caragols i es reben 200.000 visitants de fora de la ciutat, Lleida acull la 40ª edició de l’Aplec del Caragol aquest any de forma exepcional (per la situació sanitaria que tenim actualment) se celebrarà del 9 a l’11 d’octubre sempre que suposi cap risc per la salut dels penyistes i visitants.

L’ Aplec del Caragol és una gran festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina dels principals protagonistes, els caragols. Coneguda arreu de Catalunya, de l’Estat i d’Europa, es tracta d’una festa de referència i oberta a tots aquells que sentin la curiositat de conèixer la nostra gastronomia i una de les ciutats més singulars del territori, la ciutat de Lleida.

El recinte de l’Aplec del Caragol es munta, any rere any, als Camps Elisis, on s’organitzen diferents activitats per a grans i petits, des de jocs, concerts, dinars i sopars, fins a cercaviles que recorrent la ciutat al ritme de la música i la gresca.

Dins aquest recinte de la festa, hi ha també una zona de degustació oberta al públic en general, per a tots aquells que no són penyistes però que també volen provar els caragols de l’Aplec. Aquests visitants doncs, poden degustar diversos tipus de caragols a uns preus populars.

Envoltats d’horta i camps fruiters, els lleidatans sempre han convertit el caragol en un protagonista de la seva taula. És per això que aquest animal és un símbol molt ben consolidat a la cuina tradicional de Lleida. Per aquesta raó, molts dels restaurants de la ciutat ofereixen receptes amb caragols a les seves cartes i, en els últims anys, s’està convertint en un element indispensable en la cuina d’autor i en les noves tendències gastronòmiques. Durant l’Aplec, es consumeixen unes 12 tones de caragols i es cuinen de diverses formes, ja sigui a la gormanda, a la cassola o a la llauna.

Al voltant de la gastronomia, l’Aplec també gaudeix d’un extens programa d’activitats: els espectacles, la música de les xarangues, les revetlles, dansa i castellers… tot de caràcter gratuït i obert a tothom.

Declarada com a Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Tradicional d’Interès Nacional, l’Aplec és, durant tot el cap de setmana, una festa molt animada, divertida i entretinguda.

Per més informació, visita aplec.org

No t’ho perdis!

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  9 d'octubre de 2020
 • Data final
  11 d'octubre de 2020 23:59
 • Estat
  Anteriors
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Els Camps Elisis, Lleida
 • Telèfon
  973 281 473
 • Correu electrònic
  aplec@aplec.org
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't