L’aplec del Caragol

L’APLEC DEL CARAGOL 2022

El 20, 21 i 22 de maig es celebrarà la 41a edició de l’Aplec del Caragol.

Al 2020, milers de penyistes i visitants es van quedar sense celebració a causa de la pandèmia, quan la jornada va ser ajornada fins a l’octubre i finalment cancel·lada. L’any 2021, els organitzadors estimaven que podrien confirmar la data a finals de juliol, després d’avaluar si la situació, es va prendre la decisió de cancel·lar-se definitivament i emplaçar la nova convocatòria al mes de maig de l’any 2022.

L’Aplec del Caragol és una gran festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina dels principals protagonistes, els caragols. Coneguda arreu de Catalunya, de l’Estat i d’Europa, es tracta d’una festa de referència i oberta a tots aquells que sentin la curiositat de conèixer la nostra gastronomia i una de les ciutats més singulars del territori, la ciutat de Lleida.

El recinte de l’Aplec del Caragol es munta, any rere any, als Camps Elisis, on s’organitzen diferents activitats per a grans i petits, des de jocs, concerts, dinars i sopars, fins a cercaviles que recorrent la ciutat al ritme de la música i la gresca.

Envoltats d’horta i camps fruiters, els lleidatans sempre han convertit el caragol en un protagonista de la seva taula. És per això que aquest animal és un símbol molt ben consolidat a la cuina tradicional de Lleida. Per aquesta raó, molts dels restaurants de la ciutat ofereixen receptes amb caragols a les seves cartes i, en els últims anys, s’està convertint en un element indispensable en la cuina d’autor i en les noves tendències gastronòmiques. Durant l’Aplec, es consumeixen unes 12 tones de caragols i es cuinen de diverses formes, ja sigui a la gormanda, a la cassola o a la llauna.

Al voltant de la gastronomia, l’Aplec també gaudeix d’un extens programa d’activitats: els espectacles, la música de les xarangues, les revetlles, dansa i castellers… tot de caràcter gratuït i obert a tothom.

Declarada com a Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Tradicional d’Interès Nacional, l’Aplec és, durant tot el cap de setmana, una festa molt animada, divertida i entretinguda.

Com a novetat, aquest any hi ha un servei extraordinari d’autobús nocturn les nits de divendres 20 i dissabte 21. Tindrà sortida i arribada als Camps Elisis amb un total de 21 parades per la ciutat i circularà des de les 23 h fins les 7 del matí.

No t’ho perdis!

Per més informació, visita aplec.org

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  20 de maig de 2022
 • Data final
  22 de maig de 2022
 • Estat
  Anteriors
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Els Camps Elisis, Lleida
 • Telèfon
  973 281 473
 • Correu electrònic
  aplec@aplec.org
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't