Lactium Vic

LACTIUM, LA MOSTRA DE FORMATGES CATALANS 2022

El 14 i 15 de maig no et perdis Lactium, la mostra de formatges catalans, que se celebra al Parc Jaume Balmes de Vic!

Gaudeix de l’esdeveniment que caracteritza, divulga i promociona la cultura del formatge artesà i català, i promou la producció agroalimentària artesana i de proximitat.

El mercat de formatges més gran de Catalunya torna amb 40 formatgeries catalanes i artesanes, amb més de 200 formatges per tastar i comprar al tall.

El TxisBar és un espai on poder tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits al moment per poder-los gaudir al Parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi.

L’Aula del Formatge BonPreu-Esclat és una carpa amb capacitat per 45 persones, acollirà la programació de 10 activitats amb els formatges com a protagonistes. Un espai on descobrir el relat gastronòmic, paisatgístic i cultural del formatge de la mà de formatgers i especialistes.

El TxisArts és l’escenari més polivalent de Lactium, amb la programació de música en directe, espectacles familiars, l’entrega de Premis del Concurs Lactium i la elecció en directe del Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca.

Llet de Cabres Catalanes. De la mà del segell Llet de Cabres Catalanes, Lactium estrena un nou espai d’activitats, on el bestiar, els ramaders i el territori seran protagonistes.

El concurs de formatges de referència a Catalunya recupera la normalitat i celebrarà les deliberacions del Jurat el dissabte 14 de maig durant el matí a la Casa Ricart de Vic.

En el marc de la normalitat, el Concurs Lactium recupera les categories de Mató i Llets Fermentades, convocant així, un total de 15 categories a Concurs i a més de 70 especialistes com a membres del jurat. Un any més, durant l’entrega de Premis s’escollirà en rigorós directe el Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca 2022 i es donarà a conèixer el Premi Formatgeria Sostenible, reconeixent una iniciativa entorn a les bones pràctiques vers la sostenibilitat entre les formatgeries catalanes.

Per a més informació visiteu formatgeslactium.cat

 

Organitza:

     

Event Details
Leave a Comment

Event Details