La Fira de la Figa d’Alguaire

LA FIRA DE LA FIGA D’ALGUAIRE

És temps de figues i Alguaire es vesteix de festa. Setembre és un dels mesos més actius del municipi, ja que la majoria de les activitats que organitza el poble, inclosa la festa major de tardor, es fan durant aquest mes.

En concret, els dies 17 i 18 de setembre les figues prenen protagonisme. La regió d’Alguaire és ideal pel cultiu d’aquest fruit i mostra, a partir d’exposicions i activitats aquest producte típic a la Fira de la Figa, amb una àmplia oferta lúdica per famílies i públic en general.

El poble de la figa per excel·lència té fins i tot una varietat pròpia: la “dama violeta d’Alguaire”, apreciada per la seva grandària i el color vermell intens de l’interior.

Tal com diu l’expressió: “són figues d’un altre paner”, així que no t’ho pensis més i prova-les en un cap de setmana cultural i gastronòmic com cap altre.

La Fira de la Figa, que se celebra cada dos anys, a banda de gastronòmica, és també comercial. Així doncs, la figa es veu acompanyada de material agrícola i comerç en general, concursos de pintura ràpida, espai infantil i jornades professionals de difusió agrària.

Les figues són un element importantíssim per la població alguairenca i l’excusa perfecta per treure a la llum el potencial productiu i comercial del poble.

Clica les fotografies següents per visualitzar el programa: 

Per a més informació, visita www.alguaire.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details