La Festa dels Reis d’Igualada

LA FESTA DELS REIS D’IGUALADA

La Festa dels Reis d’Igualada és una de les més antigues de Catalunya i també una de les més espectaculars.

Igualada dona la benvinguda a Ses Majestats d’Orient amb una gran cavalcada que es remunta a l’any 1898. La festa comença el dia 28 de desembre amb l’arribada del patge Faruk i s’acaba amb la gran desfilada de carrosses del 5 de gener.

Actualment està organitzada per la Fundació Privada Reis d’Igualada, en col·laboració amb nombrosos voluntaris i amb l’ajuntament. Se celebra el dia 5 de gener, tot i que el 28 de desembre té lloc l’arribada del patge Faruk, un gran esdeveniment en el qual s‘anima els nens i nenes d’Igualada a portar-se bé per congraciar-se amb les Ses Majestats, i l’1 de gener es realitza el lliurament de cartes.

Una de les icones que caracteritzen la Cavalcada de Reis d’Igualada són les escales. Aquests estris acompanyen a la Reial Comitiva al llarg de tot el seu recorregut pel centre de la ciutat, per complir la seva funció, facilitar als patges el lliurament dels regals.

La cavalcada està formada per impressionants carrosses entre les quals destaquen la de rei Melcior, que representa el Sol; la del rei Gaspar, que representa els planetes, i la del rei Baltasar, que representa la Lluna.

La nit de reis és realment una diada tan entranyablement viscuda, que tots la portem al cor; els grans recordem la nostra infantesa i ens emmirallem en aquells ulls escrutadors de la mainada que parlen sense paraules, entre joia, sorpresa i quelcom de temor.

Per a més informació, visita www.reisdigualada.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details