«Costa Brava: La Descoberta del Paradís (1870-1936). De Blanes al Cap de Creus, identitat d’un paisatge»

«COSTA BRAVA: LA DESCOBERTA DEL PARADÍS (1870-1936). DE BLANES Al CAP DE CREUS, IDENTITAT D’UN PAISATGE»

Descobreix l’exposició més refrescant de l’any: «Costa Brava: La Descoberta del Paradís (1870-1936). De Blanes al Cap de Creus, identitat d’un paisatge» al Museu d’Art de Girona i capbussa’t en un viatge a través d’aquest paradís mediterrani que va captivar artistes i visionaris. La mostra es podrà veure fins al 17 de setembre de 2023.

La nova exposició temporal del Museu d’Art és fruit d’una investigació de més de tres anys que ha donat lloc a un itinerari geogràfic únic, i que ens explica com més de 50 artistes, de manera conscient o fortuïta, van contribuir a donar forma i consolidar la marca «Costa Brava». Una mostra on descobrir l’empremta d’aquests artistes en la regió i com la van convertir en el subjecte de les seves obres i en la plasmació d’un ideal.

Des de paisatges majestuosos fins a retrats commovedors, aquesta exposició, comissariada per Mariona Seguranyes i produïda pel Museu d’Art de Girona, presenta prop de 60 quadres i documents procedents de diverses col·leccions privades i institucions destacades com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Reina Sofia de Madrid o el Museu Thyssen de Màlaga.

Amb una disposició temàtica en sis àmbits expositius, l’exposició ens condueix des de «La Costa Brava abans de la Costa Brava», on descobriràs el testimoni pictòric d’una costa encara verge, fins a «Pintors a la Costa Brava. Constructors d’identitat», que et revelarà els artistes que van donar vida a la imatge idíl·lica d’aquest paratge.

L’exposició continua amb dos àmbits dedicats a dos focus artístics de gran rellevància, com van ser Tossa de Mar i Cadaqués, cap de Creus, i en com aquestes localitats es van convertir en punts de confluència d’artistes a la recerca purament de llum i natura. La mostra conclou amb “Destrucció del paradís. Els primers crits d’alerta”, un impactant recordatori dels esforços per preservar aquesta joia natural de l’auge descontrolat.

Paral·lelament, el Museu de l’Empordà de Figueres presenta l’exposició «Costa Brava. Quan Cadaqués era una festa», que es podrà visitar fins a l’11 de setembre. La mostra es focalitza en aquesta població i en com la presència d’artistes vinguts d’arreu, la nissaga dels Pichot i la presència del pintor Eliseu Meifrèn van ser motors de desenvolupament d’aquest nucli artístic.

No et perdis aquesta oportunitat única per submergir-te en el llegat artístic i cultural de la Costa Brava tot gaudint de l’obra de Salvador Dalí, Ramon Martí Alsina, Modest Urgell, Joaquim Mir o Joaquín Sorolla!

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details