Jornades dels Fideus Rossejats + Tapa Marinera

X JORNADES DELS FIDEUS ROSSEJATS DE LA CALA+ DE TAPA MARINERA DE L’AMETLLA DE MAR

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors. Coincidint amb les jornades, també tindrà lloc la Ruta de la Tapa Marinera, per provar les diferents tapes de peix blau preparades per a l’ocasió.

Els seus protagonistes són les diferents varietats de peixos blaus de la nostra costa i els nostres cuiners que, amb les seves tècniques tant clàssiques com modernes, ens delectaran amb els diferents menús que oferiran durant les jornades gastronòmiques.

A part de promocionar la gastronomia local, també tenen l’objectiu de dinamitzar l’activitat turística i pesquera de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Aquest plat de fideus, cuinats a l’estil mariner, és habitual a les barques i a les cases caleres des de temps immemorials, donada la relació amb el mar i la pesca.

El brou de peix és l’element més important d’aquest plat que, com passa amb l’arrossejat, un altre dels plats típics de la gastronomia marinera, es complementa amb un bon plat de peix i patates.

Una quarantena de cuiners aficionats són els encarregats de mostrar a tots els visitants les diverses maneres de cuinar els fideus rossejats al Port de l’Ametlla de Mar. També, durant tot el matí, hi ha un equip de cuiners que s’encarreguen de cuinar i servir fideus en forma de degustacions perquè ningú marxi sense haver tastat el característic plat pescador.

Programa pròximament…

També hi ha un concurs de Fotografia Instagram. Clica aquí per veure les bases del concurs. Participa i guanya!

Per a més informació, visita www.ametllamar.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details