Herbàlium, festa del jardí botànic

HERBÀLIUM, FESTA DEL JARDÍ BOTÀNIC A GOMBRÈN

El 24 i 25 de setembre, el jardí obre les portes novament amb la 2a edició de la festa Herbàlium, la fira al voltant de les plantes medicinals i el medi ambient.

L’any 1995 a Gombrèn va néixer la iniciativa de crear un jardí botànic de plantes remeieres. Va ser un projecte que van dur a terme voluntàriament dues veïnes de Gombrèn (Lourdes Niubò i Conxita Cortina, essent aquesta última qui ha tingut cura de donar-li continuïtat) i que es va convertir en el 1r Jardí Botànic Municipal de Plantes Medicinals del nostre país.

L’agost del 2004 es va crear l’Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals Gombrèn, una entitat sense ànim de lucre, per impulsar-lo i donar-li continuïtat. A principis de  2008 el jardí deixa de ser municipal i és l’associació l’encarregada de finançar i gestionar el Jardí Botànic. Actualment aquesta associació té aproximadament uns 150 socis.

En l’actualitat, el Jardí organitza diverses activitats com ara exposicions, xerrades, visites guiades al jardí, itineraris guiats a la muntanya ( de plantes medicinals, de plantes silvestres comestibles, de fruits silvestres, d’herbes aromàtiques, plantes medicinals de ribera, plantes màgiques, flora, etc.). Ha participat en programes de televisió, col·labora en diverses fires, organitza actes lúdics i comparteix i intercanvia plantes i coneixements.

El que pretén l’Associació i el Jardí Botànic en sí, és ser un reclam per afeccionats a la medicina natural, a la botànica, la natura i la jardineria; incentivar el coneixement de les plantes per potenciar el seu ús terapèutic, és a dir la fitoteràpia; això sense oblidar l’etnobotànica i la importància de les plantes a tots nivells: culinari, cosmètic, ornamental, mediambiental etc…; i en general seduir a tota mena de públic i encomanar la passió per les plantes.

És un espai recollit on conviuen aproximadament unes 300 plantes reconegudes en l’àmbit botànic-medicinal. En aquest indret les plantes hi prenen tot el protagonisme i hi conviuen talment com a la natura. La seva situació geogràfica i clima muntanyenc determinen una temporada d’obertura al públic que va de maig a setembre.

Visualitza el programa

Per a més informació, visita www.jardibotanic-gombren.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details