Harpia Medieval de Balaguer

HARPIA MEDIEVAL DE BALAGUER

El proper 17, 18 i 19 de setembre Balaguer viurà una nova edició de l’Harpia Balaguer Medieval

Balaguer celebrarà una nova edició de l’Harpia Balaguer Medieval els propers 17, 18 i 19 de setembre. Uns dies en que la capital de la Noguera posa en valor el seu passat medieval a través del gran mercat a la plaça Mercadal, visites als espais patrimonials, activitats i la 3a Jornada Pere el Cerimoniós.

La imatge que protagonitza el cartell d’aquesta edició és una fotografia de la pintura: “El comte Jaume d’Urgell en mans dels homes del rei Ferran d’Antequera” de Josep M. Tamburini Dalmau i situada al Museo de las Artes de Sevilla. Un quadre que serveix per il·lustrar la “Repressió política a l’edat mitjana”, eix temàtic de la 3a Jornada Pere el Cerimoniós i que comptarà amb ponents com Teresa Vinyoles, Ferran Rella, Virginia Costafreda, Joan Busqueta o Francesc Canosa entre altres, per parlar de Jaume d’Urgell, Sibil·la de Fortià, Hug Roger III de Pallars, Isabel d’Aragó o el Príncep de Viana.

Una de les principals novetats d’enguany és l’ampliació del mercat al divendres dia  17 de setembre i la festa s’allargarà durant tot el cap de setmana, tancant les seves portes el diumenge al vespre. El dissabte, les parades de fruites i verdures es trobaran a l’exterior de la plaça, on estan ubicades cada setmana i la resta de parades de roba, complements i altres productes es reubicaran en un altre espai.

Fruit de l’actual situació de pandèmia i per tal de controlar millor les distàncies i els accessos, el mercat medieval quedarà centralitzat a la plaça del Mercadal, tal i com es va fer per Santa Llúcia o Sant Jordi. La plaça dels comtes d’Urgell acollirà un any més l’espai infantil que s’obrirà el dissabte i el diumenge.

La organització ja treballa paral·lelament en l’edició de 2022 que tindrà lloc a finals de maig i que incorporarà més cultura popular entre altres novetats.

Properament més informació, amb la presentació dels actes.

Per a més informació, visita www.balaguer.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  17 de setembre de 2021
 • Data final
  19 de setembre de 2021
 • Estat
  Anteriors
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Plaça Mercadal, Balaguer, Lleida
 • Telèfon
  973 446 606
 • Correu electrònic
  ajuntament@balaguer.cat
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't