Gran Festa de la Calçotada a Valls

GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA A VALLS

El diumenge 23 de gener Valls, un any més,es disposa a reviure la Gran Festa de la Calçotada, festa que s’ha convertit en una de les més típiques de Catalunya!

Una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme i bullícia.

La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot:

  • Cercaviles de la calçotada amb la participació de grallers i gegants.
  • A la plaça de l’Oli es faran les demostracions de coure calçots a la graella.
  • 5a demostració de Salsa de la Calçotada per celíacs i també per a intolerants als fruits secs.
  • A la plaça del Blat el 34è concursos de Cultivadors de calçots i el 30è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la salsa.
  • A partir de la una del migdia, a les places de l’Oli hi haurà la degustació popular de la calçotada per qui ho desitgi.
  • Al migdia, també, a la Plaça del Pati es farà el 36è Concerts de Menjars Calçots, amb l’objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps en un temps determinat, i altres actes.

La gran festa de la Calçotada

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent anys que es fan calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació, motiu pel qual Valls és coneguda com la capital del calçot.

La calçotada, un àpat basat en el calçot, la seva salsa i els seus complements, mou cada temporada riuades de gent entre els mesos de novembre i abril, i constata l’arrelament d’aquest fet gastronòmic tan típic i popular a casa nostra.

Vine a Valls i gaudeix de la calçotada popular!

Per a més informació sobre la Gran Festa de la Calçotada entreu al web: festacalcotadavalls.cat.

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't