Fires Pirineus de Ferro

FIRES PIRENEUS DE FERRO

PYRFER és un projecte que té com a objectiu fonamental valorar tot el patrimoni vinculat a la indústria secular de la metal·lúrgia (forja catalana, mines, martinets, forja artística, canals d’aigua, festivals de forja, etc.). Aquesta vegada compta amb diferents esdeveniments en diferents municipis.

Alins (del 2 al 4 de juliol)

La XI Fira del Ferro Pirinenc d’Alins se celebrarà a la capital de La Vall Ferrera (Pallars Sobirà). Com cada any, la Fira reunirà una vuitantena de forjadors vinguts d’arreu que enguany treballaran peces de forja per les esglésies i ermites romàniques de la vall.

Per tant, aquesta edició és una oportunitat per descobrir el patrimoni històric i la importància de l’art romànic amagat en aquest racó dels Pirineus. Durant tot el cap de setmana podeu gaudir de demostracions de forja, mercats d’artesania, exposicions, tallers infantils, actuacions i visites guiades que ens permeten reviure i estudiar a fons i entendre millor els dos tresors de la història de la Vall Ferrera, la forja i romànic.

Sem (del 31 de juliol al 1 d’agost)

Al mig de les muntanyes de Sem, al centre del parc natural dels Pirineus de l’Ariège, tindrà lloc el primer Festival de Miners de Ferro. Es realitzaran demostracions de forja i fosa de mineral de ferro, exposicions, guies turístics, conferències i festivals.

Gràcies a aquest Festival, el públic coneixerà el patrimoni històric i social que ens van deixar els miners de la Vall de Vicdessos. Un debat de cap de setmana, una trobada sobre les tècniques artesanals de la forja i la metal·lúrgia i el seu coneixement ancestral.

Campdevànol (del 1 al 3 d’octubre)

Un dels principals objectius de la “Biennal del metall” és difondre el coneixement en el camp de la metal·lúrgia, la forja artística i tot el patrimoni històric que des de l’edat mitjana estem obligats a planxar. En particular, la “Biennal del metall” també vol convertir-se en un lloc de referència i de trobada de ferrers i artistes, i contribuir a la dinamització de la societat local, el turisme i el patrimoni.

Els forjats al carrer ens conduiran a diversos tallers: un taller important on els estudiants interactuaran amb els visitants; els nens de l’escola enclusa podran utilitzar plastilina per fer treballs de forja. Els ferrers continuen forjant a la pista artística, una exposició dels treballs que els forjadors han anat forjant en la seva trajectòria artística i la inauguració del Centre Transfronterer Pyrfer situat a l’edifici del Molí Gros de Campdevànol.

Arles sur Tech (17 i 18 d’octubre)

Basat en la història minera passada i 20 anys d’experiència en les Conferències Europees d’Arts Metal·lúrgiques, la ciutat d’Arles-Sutai Tech organitzarà la “Primera Fira del Gabinet” el tercer cap de setmana d’octubre. Durant el Petit Festival d’Arles per a la “vinguda dels Sants”. Diverses activitats, exhibició-venda, demostració de forja seran al programa.

Per consultar el dossier de la programació, clica aquí! 
Per a més informació, visita www.pyfer/fires.eu

Organitza:

Ajuntament d’Alins
Event Details
Leave a Comment

Event Details