Fires Pirineus de Ferro

FIRES PIRENEUS DE FERRO

PYRFER és un projecte que té com a objectiu fonamental valorar tot el patrimoni vinculat a la indústria secular de la metal·lúrgia (forja catalana, mines, martinets, forja artística, canals d’aigua, festivals de forja, etc.). Aquesta vegada compta amb diferents esdeveniments en diferents municipis.

Alins (del 2 al 4 de juliol)

La XI Fira del Ferro Pirinenc d’Alins se celebrarà a la capital de La Vall Ferrera (Pallars Sobirà). Com cada any, la Fira reunirà una vuitantena de forjadors vinguts d’arreu que enguany treballaran peces de forja per les esglésies i ermites romàniques de la vall.

Per tant, aquesta edició és una oportunitat per descobrir el patrimoni històric i la importància de l’art romànic amagat en aquest racó dels Pirineus. Durant tot el cap de setmana podeu gaudir de demostracions de forja, mercats d’artesania, exposicions, tallers infantils, actuacions i visites guiades que ens permeten reviure i estudiar a fons i entendre millor els dos tresors de la història de la Vall Ferrera, la forja i romànic.

Sem (del 31 de juliol al 1 d’agost)

Al mig de les muntanyes de Sem, al centre del parc natural dels Pirineus de l’Ariège, tindrà lloc el primer Festival de Miners de Ferro. Es realitzaran demostracions de forja i fosa de mineral de ferro, exposicions, guies turístics, conferències i festivals.

Gràcies a aquest Festival, el públic coneixerà el patrimoni històric i social que ens van deixar els miners de la Vall de Vicdessos. Un debat de cap de setmana, una trobada sobre les tècniques artesanals de la forja i la metal·lúrgia i el seu coneixement ancestral.

Campdevànol (del 1 al 3 d’octubre)

Un dels principals objectius de la “Biennal del metall” és difondre el coneixement en el camp de la metal·lúrgia, la forja artística i tot el patrimoni històric que des de l’edat mitjana estem obligats a planxar. En particular, la “Biennal del metall” també vol convertir-se en un lloc de referència i de trobada de ferrers i artistes, i contribuir a la dinamització de la societat local, el turisme i el patrimoni.

Els forjats al carrer ens conduiran a diversos tallers: un taller important on els estudiants interactuaran amb els visitants; els nens de l’escola enclusa podran utilitzar plastilina per fer treballs de forja. Els ferrers continuen forjant a la pista artística, una exposició dels treballs que els forjadors han anat forjant en la seva trajectòria artística i la inauguració del Centre Transfronterer Pyrfer situat a l’edifici del Molí Gros de Campdevànol.

Arles sur Tech (17 i 18 d’octubre)

Basat en la història minera passada i 20 anys d’experiència en les Conferències Europees d’Arts Metal·lúrgiques, la ciutat d’Arles-Sutai Tech organitzarà la “Primera Fira del Gabinet” el tercer cap de setmana d’octubre. Durant el Petit Festival d’Arles per a la “vinguda dels Sants”. Diverses activitats, exhibició-venda, demostració de forja seran al programa.

Per consultar el dossier de la programació, clica aquí! 
Per a més informació, visita www.pyfer/fires.eu

Organitza:

Ajuntament d’Alins
Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes