Fira Lligallos a Amposta

LLIGALLOS, CAMINS DE BÈSTIES I D’HUMANS

El cap de setmana del 10 al 12 de juny se celebrarà a Poble Nou del Delta la primera edició de Lligallos. Aquesta fira pretén posar en valor la ramaderia extensiva i els beneficis que aporta al territori –manteniment de la biodiversitat, neteja de sotabosc… –, a més de revaloritzar el treball conjunt d’animals –bous, cavalls, ovelles i cabres– i persones en la construcció de l’actual paisatge del Delta de l’Ebre.

És un projecte que preten donar visibilitat al sector ramader, i alhora oferir un producte turístic de qualitat vinculat al món del brau.

Lligallos és la recuperació de la memòria de l’estreta relació entre bèsties i humans en la construcció del paisatge i la identitat de les Terres de l’Ebre. La fira deu el seu nom als camins per on transitaven els ramats de bestiar, tal com apareix en la documentació escrita des del segle XIV, es desplaçaven des de l’Aragó al Delta de l’Ebre.

Aquesta primera edició acollirà una trentena d’activitats entre la inauguració, el divendres 10 de juny a la tarda, i la clausura, que se celebrarà el diumenge 12 al vespre. Al llarg dels tres dies de Lligallos s’han programat activitats per a totes les edats i públics.

Cal destacar la implicació dels restauradors de Poble Nou del Delta que, per aquest cap de setmana, han creat una sèrie de menús especials amb receptes tradicionals on els productes de ramaderia extensiva hi són presents.

Lligallos vol esdevenir un projecte territorial, que permeti posar en valor la ramaderia extensiva que es practica no només al Delta, sinó també a la Serra de Montsià, als Ports i Cardó, i visibilitzar la feina que fan ramats i pastors en el manteniment de la biodiversitat, la prevenció d’incendis forestals amb la neteja del sotabosc i l’oportunitat que representa aquest ofici per a fixar famílies al territori. A més, aquests camins poden ser una oportunitat per a crear un turisme cultural vinculat a la natura i al món ramader tradicional.

Descarrega’t el programa oficial de Lligallos
Per a més informació, visita www.amposta.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details