Fira i Festa de Santa Llúcia a Gelida

SANTA LLÚCIA A GELIDA

La Festa de Santa Llúcia, el 13 de desembre, és la més tradicional i popular que se celebren a Gelida. Podem dir que ha sapigut conservar tot el sentit de festivitat  litúrgica i la seva dimensió social que des de sempre l’han caracteritzada, esdevenint avui una autèntica festa, a les portes de Nadal, per a tots els gelidencs. 

Enguany, la celebració de la Diada de Santa Llúcia està marcada per totes les restriccions per fer front a la Covid-19. Per aquest motiu, no podrà ser una festa com la dels darrers anys.

El fil conductor de la Diada, com és tradició, seran les calderes que bulliran durant tot el matí per preparar l’escudella de Santa Llúcia. En aquesta ocasió, només seran 3 calderes i aquestes canviaran d’emplaçament, en lloc de fer-se al tradicional pati dels Lluïsos serà al pati del CIC i a porta tancada, per respectar les mesures de seguretat i distància, tot i que el procés es podrà seguir mitjançant un streaming en directe.

Aquest any s’ha proposat que la tradicional escudella de Santa Llúcia tingui un caràcter més solidari. Per aquest motiu, des de la Comissió de Festes de Santa Llúcia no s’ha programat un repartiment massiu com és habitual, pel poc volum de calderes que es poden fer i per evitar aglomeracions a la plaça de l’Església, i es posen a la venda 200 racions d’escudella.

A banda d’una escudella diferent, enguany també s’han programat diferents activitats durant el mateix dia 13 de desembre, com és la XXXa Fira d’artesans i Mostra d’entitats, que es farà amb un circuit tancat, amb control d’accés i respectant totes les mesures com distància, neteja de mans i l’obligació de portar mascareta.

Es poden consultar totes les activitats i horaris a la pàgina web de l’Ajuntament de Gelida. 

Per més informació, visita www.gelida.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  13 de desembre de 2020
 • Data final
  13 de desembre de 2020
 • Estat
  Anteriors
 • Situació
  Plaça de la Vila, 12, 08790 Gelida, Barcelona
 • Telèfon
  937790058
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't