Festa de Santa Llúcia a Gelida

SANTA LLÚCIA A GELIDA

La Festa de Santa Llúcia, el 13 de desembre, és la més tradicional i popular que se celebren a Gelida. Podem dir que ha sapigut conservar tot el sentit de festivitat  litúrgica i la seva dimensió social que des de sempre l’han caracteritzada, esdevenint avui una autèntica festa, a les portes de Nadal, per a tots els gelidencs. 

L’eix central de la festa es cuina al pati del Lluïsos, on s’hi elabora una escudella multitudinària que posteriorment es reparteix a tothom qui vulgui tastar-la. La festa s’ha sabut adaptar per perserverar al llarg del temps i esdevenir una festivitat litúrgica amb fort arrelament al poble.

Una festa amb l’escudella com a protagonista, acompanyada de danses, una fira d’artesans o la ballada de sardanes a la plaça de l’Església. És també la festa de la solidaritat a favor dels qui més ho necessiten. Enguany, la celebració comença el cap de setmana amb activitats, música i concerts.

Ja al segle XIX es vincula el seu caràcter benèfic amb l’existència de la germandat de beneficiència que socorria en cas de malaltia o necessitat, des de fa algun temps, s’atorga el guardó de Santa Llúcia solidària, que fins a dia d’avui l’han rebut nombroses ONG’s del municipi, comarca i d’arreu.

Consulta tot el programa complet aquí

Per més informació, visita www.gelida.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details