Fira dels Matiners

FIRA DELS MATINERS

( DATES PER CONFIRMAR )

Diumenge 12 de maig, Avinyó obre les portes del seu municipi a tots aquells que vulguin descobrir un esdeveniment únic, relacionat amb la seva identitat i patrimoni històric.

Recreacions teatrals històriques, un mercat ambientat al segle XIX, danses populars, gastronomia de l’època, demostracions i exposicions es converteixen en els principals protagonistes d’una fira que conquista a qualsevol i explica la vida que Catalunya vivia en el seu passat.

Avinyó, durant el segle XIX fou escenari del combat de la Segona Guerra Carlista, també coneguda com la Guerra dels Matiners. Per aquesta raó, la Fira dels Matiners és un esdeveniment commemoratiu que representa  aquella història passada, en la qual 2000 soldats de les tropes carlistes i isabelistes es van enfrontar al conegut Combat d’Avinyó. Les diferents classes socials, la seva riquesa i el seu poder en la societat es diferenciaven pels seus vestits i representacions dels personatges, els quals es classificaven clarament entre classes populars i rurals amb les burgeses i més adinerades.

Durant la fira, es podran descobrir representacions de les batalles i molts altres actes relacionats amb aquells temps convulsos que Catalunya va experimentar.

Una de les opcions més remarcables és l’Espai Matiners, un Centre d’Interpretació on s’explica el Combat d’Avinyó i els fets més transcendentals de la Guerra dels Matiners.

A més, també podràs descobrir el funcionament del principal mitjà de comunicació de l’època, la telegrafia òptica i el seu sistema de codificació.

En el Centre d’Interpretació també s’organitzen diverses activitats relacionades com rutes pel patrimoni del municipi i voltants, propostes didàctiques per a escoles i instituts, tallers familiars, jocs de taula i activitats gastronòmiques del segle XIX.

Per més informació podeu consultar la web matiners.cat

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • d
  h
  m
  s
 • Data d'inici
  12 de Maig de 2020 00:00
 • Data final
  12 de Maig de 2020 23:00
 • Estat
  Pròximament
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Plaça Major, 11, Avinyó
 • Telèfon
  93 838 77 00
 • Correu electrònic
  info@matiners.cat
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT