Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

FIRA DEL TORRÓ I XOCOLATA A LA PEDRA A AGRAMUNT

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra és un certamen de referència en el calendari firal català, que se celebra el segon cap de setmana d’octubre. Nascuda l’any 1988, a redós d’un mercat del torró, ha evolucionat fins a convertir-se en un punt de trobada del món del dolç i del producte agroalimentari de qualitat, on el torró i la xocolata a la pedra, dos productes puntals de l’economia d’Agramunt, en continuen sent l’emblema.

Una evolució cap a nous productes, serveis i propostes que han aconseguit situar el visitant en l’epicentre de la fira, fent que aquesta esdevingui una experiència palpable a través de tots els sentits; sabors, aromes, colors, textures i sons que impregnen de cap a cap la vila d’Agramunt.

D’aquesta manera, a la fira de mostres, s’hi ha afegit un seguit d’activitats que permeten, d’una banda, una major interacció entre expositors i clients i, de l’altra, la possibilitat de conèixer de la mà de productors, cuiners i pastissers i noves tendències culinàries i alimentàries.

En aquest sentit, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra disposa de dos espais diferenciats: l’Aula del Gust, situada al pavelló del dolç, i l’Aula del Tast, al pavelló gastronòmic. Per la primera, passen des de fa anys, els millors professionals de la cuina i la pastisseria amb l’objectiu d’atansar el seu mestratge darrere els fogons al públic de la fira, mentre que l’Aula del Tast està destinada al productor de proximitat, per tal que expliqui i ofereixi tastos als visitants.

És en el pavelló del dolç on els torronaires i xocolaters d’Agramunt mostren les seves darreres propostes encaminades a convertir el torró en unes postres presents a taula durant tot l’any. Una innovació que no oblida els orígens, un torró, emparat per la IGP d’Agramunt i que a la fira disposa de l’Espai de la Cuita, on es fan demostracions en directe de la tradicional cuita del torró amb degustacions per a tots els assistents.

Més enllà dels pavellons la fira es viu al carrer. Al llarg de tot el cap de setmana, hi ha parades d’artesania i agroalimentació pels carrers que porten al centre històric, portes obertes al patrimoni històric i cultural, activitats per als més petits a l’Espai Cuinetes i música en viu a les Foodgonetes. És en aquest darrer espai on el visitant trobarà un moment de distensió, per seure, menjar o beure, tot gaudint de músics emergents de l’escena catalana.

No ho dubteu i visiteu la Fira el 8 i 9 d’octubre!

DESCARREGA’T EL PROGRAMA

Per a més informació, visita www.firadeltorro.com

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes