Fira del Drap Piteu

FIRA DEL DRAP PITEU

El cap de setmana del 24 i 25 de juliol, la vila de Sant Llorenç de Morunys es vestirà, un any més, de vila medieval, amb totes les parades d’artesans i tota l’estètica de l’edat mitjana que des de fa 8 anys es porta fent sempre en un cap de setmana de juliol.

No obstant, des de l’Ajuntament, juntament amb la col·laboració de diverses entitats del poble, es va decidir deixar de centrar la fira en el món occitano-càtar per a iniciar una nova fira, centrada en una de les peces més importants de la història de la vila, com és el famós drap piteu.

El drap piteu era un drap de llana que es fabricava a Sant Llorenç de Morunys, teixit amb un tramat característic que el feia molt resistent. Va ser una de les principals fonts econòmiques del poble des de l’edat medieval fins a mitjans del segle XIX. Actualment, se’n poden veure diferents mostres exposades al Museu – Centre d’Interpretació de la Vall de Lord, situat al mateix nucli històric de Sant Llorenç de Morunys.

Amb la fira es pretén difondre tota la informació històrica que es coneix sobre el drap piteu, i mirar de donar-li la importància que es mereix. D’aquesta manera, els visitants podran saber molta més informació sobre aquesta peça, i podran comprendre com va marcar la societat i l’economia de tot el poble durant més de 500 anys.

Es realitzaran també diferents tallers relacionats amb el tèxtil, i algun més concret del drap piteu, per tal que es pugui mostrar al públic com es fabricava, i que es puguin conèixer tots els detalls de la seva elaboració.

I com en l’anterior fira occitano-càtar, també hi haurà presentacions de llibres i concerts a diferents llocs del poble.

Per a més informació visita www.turismesolsones.com

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details