IV Fira del Drap Piteu

IV FIRA DEL DRAP PITEU

Un any més torna la Fira del Drap Piteu! La vila de Sant Llorenç de Morunys es vestirà de vila medieval, amb totes les parades d’artesans i tota l’estètica de l’edat mitjana.

Des de l’Ajuntament, juntament amb la col·laboració de diverses entitats del poble, es va decidir deixar de centrar la fira en el món occitana-càtar per a iniciar una nova fira. Se centra en una de les peces més importants de la història de la vila, com és el famós drap piteu.

El drap piteu era un drap de llana que es fabricava a Sant Llorenç de Morunys, teixit amb un tramat característic que el feia molt resistent. Va ser una de les principals fonts econòmiques del poble des de l’edat medieval fins a mitjans del segle XIX. Actualment, se’n poden veure diferents mostres exposades al Museu – Centre d’Interpretació de la Vall de Lord, situat al mateix nucli històric de Sant Llorenç de Morunys.

Amb la fira es pretén difondre tota la informació històrica que es coneix sobre el drap piteu, d’aquesta manera, els visitants podran saber molta més informació sobre aquesta peça. L’objectiu és comprendre com va marcar la societat i l’economia de tot el poble durant més de 500 anys.

Es realitzaran també diferents tallers relacionats amb el tèxtil, i algun més concret del drap piteu, per tal que es pugui mostrar al públic com es fabricava i que es puguin conèixer tots els detalls de la seva elaboració.

I com en l’anterior fira occitana-càtar, també hi haurà presentacions de llibres i concerts a diferents llocs del poble.

  • Dia: 30 i 31 de juliol
  • Horari Mercat: Dissabte de 10:00 a 20:00 h i diumenge de 10:00 a 15:00 h.
  • Preu:  Visita guiada: “Els retaules gòtics de Sant Llorenç i el drap piteu”: 5 €, Taller de cuir: 8 €, Taller d’estampació botànica: 4 €, Visita teatrelitzada: La història del Piquer i la piquera: 12 €, Taller infantil de filar llana amb fus: 4 €, Visita teatralitzada: La indústria tèxtil a la Vall de Lord: 12 €, Concert amb Duet blu: 5 €
  • Cal cita prèvia perquè hi ha un aforament de 25 persones.

Per a més informació, visita www.lavalldelord.com

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details