Fira de Tots Sants a Vilaller

FIRA DE TOTS SANTS A VILALLER

DIMECRES 1 I DIJOUS 2 DE NOVEMBRE DE 2023

La fira de Tots Sants de Vilaller és una fira mil·lenària, la més antiga de la comarca, de gran importància a les comarques pirinenques i que ha estat un punt de referència econòmica des de fa molts anys. Antigament la fira de Tots Sants havia arribat a durar tota una setmana, era una fira molt coneguda a tot arreu i hi venia ramaders i comerciants de tot el Pirineu.

Actualment, compta amb moltes explotacions de la comarca que exposen el seu bestiar i també participen al concurs. El gran volum de ramaders que exposen a la mostra deixa veure la gran tradició ramadera de la zona.

S’organitza en un període de l’any previ a l’entrada dels mesos més freds i de les nevades que deixaven aïllades a les cases i masos més allunyats de les poblacions. Així els pagesos i ramaders s’abastien de productes necessaris per subsistir en aquests mesos on les condicions de vida eren més extremes. Era una fira en la qual s’efectuava la compravenda d’animals i la continuïtat del lloguer de molta gent de soldada. També es compraven els porcells per engreixar-los i poder-los sacrificar l’hivern següent.

En aquesta fira ramadera tradicional, es duu a terme l’exposició d’animals i el concurs de vaca bruna del Pirineu a més del mercat tradicional i artesà de tardor amb productes propis d’aquestes dates com els bolets, flors seques, herbes remeieres, codonyat… Així com una degustació de girella per a tots els assistents en el Firal de Massaneres i voltants.

Durant la fira és molt conegut el joc del “catxo” o la “catxadeta”que es fa al recinte firal.

Es celebra anualment sempre el 2 de novembre.

Per més informació, visita www.turismealtaribagorca.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes