Fira de Tardor a Olot

FIRA SANT LLUC A OLOT

La Fira de Sant Lluc és la fira amb més història d’Olot! Fa més de 700 anys que es fa i té lloc cada tardordurant el cap de setmana més proper a Sant Lluc, que és el 18 d’octubre. Ja tenim data pel 2021: la Fira serà el 16-17 d’octubre! No hi falteu!

La Fira de Sant Lluc és un dels grans esdeveniments a Olot. És coneguda com “la Fira de tardor” i un dels seus principals atractius és la Fira del Dibuix, on diferents artistes exposen sota les voltes de la plaça Clarà els seus dibuixos i il·lustracions. Sabeu per què hi ha aquesta conexió entre Sant Lluc i la Fira del Dibuix? Doncs perquè Sant Lluc és el patró dels artistes i, a Olot, d’art, en sabem un munt!

Propostes i activitats programades

Quan va començar l’any 1315, la Fira de Sant Lluc era principalment una fira ramadera, vinculada als moviments transhumants dels ramats. Actualment, és una fira multisectorial que té lloc en diferents espais del centre d’Olot i en la que podreu gaudir de diversos mercats i propostes:

 • la Fira del Dibuix i Olot Dibuixa// Plaça Clarà
 • la Fira Ramadera // Firal Petit
 • el Mercat d’Artesania // Firal
 • els productors km. 0 i territori convidat // Firal
 • l’espai infantil “Un dia a pagès” // Plaça de l’U d’octubre
 • el Tastajocs: jocs en família // Plaça Major i claustre del Carme
 • la Fira del Vehicle d’Ocasió // Firalet
 • el Mercat de Roba // Plaça de Jaume Balmes i voltants
 • el Mercat de Coleccionisme i Andròmines // Plaça de l’Hospital
 • la Fira del Disc // Plaça de l’Hospital
 • el Mercat de Creadors de la Iera // Sant Esteve

A més a més, hi ha programades més de 50 activitats complementàries com la trobada de puntaries, la tractorada, el bike partyatraccions infantils o el concert final de gira del grup Gertudis el dissabte 16 d’octubre a les 20 hores a la plaça de Braus.

Fira Ramadera

Un dels espais més tradicionals és la Fira Ramadera, que es fa des de 1315 i està exposada durant els dos dies al Firal Petit, a ple centre d’Olot. Hi podeu veure mostres d’animals com ovelles, gallines, vedells i cavalls provinents d’explotacions ramaderes de la comarca de la Garrotxa i comarques veïnes. Explotacions on les transaccions dels ramaders continuen encara amb la perseverança que se’ls atribueix històricament.

Fira del Dibuix

La Fira del Dibuix té lloc (únicament) un dia: el dissabte de la Fira de Sant Lluc. Sens dubte, és una de les cites principals de la Fira; i no podia ser-ho menys! Sant Lluc és el patró dels artistes i a Olot sempre hi ha hagut una llarga tradició pictòrica. Sota les voltes de la plaça Clarà trobareu els artistes que venen i exposen les seves obres. Feu també un cop d’ull a les activitats proposades per Olot Dibuixa, una entitat sense ànim de lucre que té per objectius la promoció del dibuix i la seva divulgació.

Per més informació, visita www.descobreixolot.cat

Organitza:

Ajuntament d'Olot - Ajuntament d'Olot

Event Details
Leave a Comment

Event Details